Hlavní obsah

Pátý Vetřelec se vyvíjel tak dlouho, až se změnil v Prométhea

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červnu vstoupí do českých kin film Prométheus, velkorozpočtová sci-fi slavného režiséra Ridleyho Scotta (Vetřelec, Blade Runner), která měla původně být Vetřelcem 5, ale v průběhu let se proměnila v jiný film.

Upoutávka na film Prometheus (v kinech od 07.06.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Příběh sepsali pro Ridleyho Scotta Jon Spaihts a Damon Lindelof. V hlavních rolích se má představit Noomi Rapaceová, Michael Fassbender, Guy Pearce, Logan Marshall-Green a Charlize Theronová.

Děj se odehrává ve 21. století, kdy vesmírná loď Prometheus pátrá po původu lidské rasy pomocí prastaré hvězdné mapy. Vede je do jiného světa, kde vznikla pokročilá civilizace, ale objeví tam hrozbu, která by celé lidstvo mohla zničit.

Foto: Bontonfilm

Noomi Rapaceová

Zhruba před deseti lety se příběhem začali zabývat Ridley Scott a James Cameron jako pátým Vetřelcem nebo přesněji řečeno prequelem k Vetřelci, jehož první a nejlegendárnější díl vznikl v roce 1979. Film pak usnul, protože se začal natáčet nechvalně známý Alien vs. Predator. Až v roce 2009 si na látku Ridley Scott zase vzpomněl, ale rozhodl se scénář předělat, aby se pořád neopakovalo to samé.

Foto: Bontonfilm

Charlize Theronová a Idris Elba

S Damonem Lindelofem se vydali trochu jiným směrem, takže se nejedná o pokračování, ale samostatný film, který prý má v sobě jen stopy vetřelčí DNA a vytvořil si svou vlastní mytologii.

Vlastní natáčení ve 3D začalo v roce 2011 v Kanadě, Anglii, Skotsku, Španělsku a na Islandu a rozpočet se odhaduje na přibližně 150 miliónů dolarů.

Žena a android

Podobnost s Vetřelcem je ale stejně evidentní. V hlavní roli uvidíme mladou ženu, archeoložku (Noomi Rapaceová), a na lodi nechybí ani android (Michael Fassbender).

Foto: Bontonfilm

Výprava na vzdálené planetě

Herečka popsala svou postavu jako ženu, která silně věří v boha, ale po jistých událostech "se mění ve válečnici". Kvůli roli si prý nacvičila silný britský akcent. Srovnávání se slavnou Ripleyovou odmítla, ale těžko tu lze nevidět podobnost.

Fassbender hraje androida, který je fyzicky nerozlišitelný od lidí. Má sloužit lidské posádce, jenže si vyvine jakési ego a začne být labilní. "Je žárlivý a arogantní, protože zjistí, že má neomezené vědomosti a tím pádem je něco víc než lidé. Chce být uznáván, uctíván za svou genialitu," poznamenal Fassbender.

Reklama

Výběr článků

Načítám