Hlavní obsah

Pat a Mat promluvili

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pat a Mat konečně promluvili. Postavičkám večerníčkových příběhů Lubomíra Beneše a Vladimíra Jiránka věnoval na audioknize vydavatelství Fonia Pat a Mat hlas Pavel Zedníček.

Foto: Popron

CD Pat a Mat

Článek

„Snažil jsem se jejich příhody namluvit tak, aby z nich posluchač cítil charakteristickou atmosféru příhod dvou chlapíků, kteří nás rozesmávají už desítky let. Snad se mi to podařilo. Při vyprávění jsem kladl důraz na to, aby si každý dokázal jednotlivé momenty představit, a navíc si také poslech lidé užili společně s velkou pohodou,“ prozradil herec.

Do vyprávěné podoby, podle scénáře Ivana Rösslera a v režii Františka Špergra, se podařilo převést šest příběhů z televizního večerníčku A je to! Jde o příhody Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo i Garáž a Voda. Nahrávka zachovává původní atmosféru Pata a Mata i díky množství typických zvukových efektů.

Prázdniny prožil Zedníček pracovně – natáčel pokračování seriálu Sanitka. Čas si však našel i na cestu do Chicaga. „Mám rád sluníčko, chystám si prodloužit si léto v Egyptě a moc se těším na zážitky z potápění,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám