Hlavní obsah

Pankix se po pěti letech vrátili s minialbem. Doprovází ho klip k písni Neschováš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská poprocková kapela Pankix vydala minialbum Dvacet dva, kterým oslavuje dvaadvacet let na scéně. Obsahuje tři nové písně, na jejichž produkci se podílel Boris Carloff. K písni Neschováš vznikl také videoklip, který vychází společně s albem.

Pankix v klipu k písni NeschovášVideo: archiv kapely

 
Článek

Kapela vznikla v roce 2000. „Pořád hudbu děláme rádi a stále nás baví zkoušet něco nového,“ komentuje za kapelu zpěvačka Sanela Radović, kterou fanoušci znají pod přezdívkou Sany.

Album Dvacet dva je popovější, v písničce Cheryl se objeví i jazzové prvky. Na nahrávce naopak zcela chybí zvuk houslí, charakteristický pro předešlou tvorbu Pankix. Kapela už se těší na živá vystoupení. „Koncertní podoba bude určitě rockovější a doprovodí nás na nich také naše houslistka Máša,“ dodává Sany.

Za dvacet dva let existence Pankix zvládli získat ocenění v řadě vyhledávacích talentových soutěžích, vydat tři dlouhohrající alba, dvě EP a odehrát bezmála 400 živých koncertů, včetně předskakování na turné kapely Čechomor.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám