Hlavní obsah

Ozon zahájil Festival francouzského filmu

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední francouzský režisér François Ozon (Osm žen, Bazén, Ricky) a herečka Judith Godrecheová (Muž se železnou maskou) zahájili ve čtvrtek večer v pražském kině Lucerna 13. ročník Festivalu francouzského filmu a uvedli svůj snímek Profesionální manželka.

Foto: Profimedia.cz

Catherine Deneuveová

Článek

Snímek je retrokomedie ze sedmdesátých let s Catherine Deneuveovou a Gérardem Depardieuem v hlavních rolích.

Festival letos uvede 49 filmů ve 180 projekcích. Potrvá do 1. prosince a některé ze snímků uvidí diváci v sedmi městech České republiky. Mezi hosty budou například režisér a scenárista Gilles Marchand, který uvede v předpremiéře thriller Druhý svět, který se hrál letos na festivalu v Cannes, dále režisér rumunského původu Alexandre Iordachescu, jenž představí svůj celovečerní debut Cesta za horizont či režisér JeanPaul Salomé.

Ten přiveze snímek Chameleon, svůj první anglicky mluvený film inspirovaný skutečným příběhem mladíka, který opakovaně neoprávněně užívá cizí identitu.

V Praze budou francouzskou kinematografii hostit kina Světozor, Lucerna, kinosál Francouzského institutu, multikino Cinestar Anděl a Palace Cinemas ve Slovanském domě. Vstupenky se prodávají po 89 korunách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám