Hlavní obsah

Ostrava chystá hudební maratón

Právo, VLA

Hudební maratón Leoše Janáčka je název nové přehlídky, kterou připravila na čtyři dny v říjnu Janáčkova filharmonie v Ostravě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Klavírista Lukáš Vondráček vystoupí během Hudebního Maratónu Leoše Janáčka.

Článek

Víkendová přehlídka děl moravského klasika, kterého si spojujeme hlavně s jihomoravskou metropolí Brnem, se bude konat od 25. do 28. října a obsáhne na různých místech Ostravy patnáct koncertů.

Bittová inspirovaná Janáčkem

Bittová inspirovaná Janáčkem

„Na zahajovacím koncertě 25. října se nebude hrát jen Janáček,“ říká ředitel filharmonie Jan Žemla. V ostravském Domě kultury zazní díla i dalších autorů v provedení Janáčkovy filharmonie řízené H. M. Försterem.

Maratón nabídne i operu Osud v Divadle Antonína Dvořáka a komorní díla Janáčka v provedení klavíristů Jana Bartoše, Martina Kasíka či Lukáše Vondráčka. Vokální skladby zazpívá i Kateřina Kněžíková.

Při závěrečném koncertu bude v neděli 28. října řídit dirigent Jiří Rožeň opět Janáčkovu filharmonii. Dva programy jsou nazvané After party a inspirace skladatelem Leošem Janáčkem v nich předvede v písních Iva Bittová a v lidové hudbě Jiří Slavík.

V rámci bohatého doprovodného programu se mohou zájemci zúčastnit poznávacího výletu do Hukvald s Jiřím Zahrádkou, znalcem Janáčkova díla a života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám