Hlavní obsah

Oscarový film Smrt čeká všude inspiroval seriál se skutečnými pyrotechniky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bomb Patrol: Afghanistan je název americké série připravované se skutečnými pyrotechniky, kteří působí v Afghánistánu. Podle informací serveru Hollywood Reporter půjde o dokumentární reality show.

Článek

TV série bude sledovat skutečné pyrotechniky a scénář bude psát sám život. Producenti se dohodli s americkou armádou na možnosti natáčet vojáky od tréninku v USA až po akce v Afghánistánu.

“Není možné pochopit neuvěřitelný tlak a rozhodnutí během zlomek sekund, která tito lidé musejí dělat v těch nejhorších podmínkách, aniž byste jezdili s nimi, tak jako naše kamery," míní producent Neal Tiles.

"Tohle je vzácná příležitost ukázat práci odvážných mužů i žen na frontové linii a sdílet s diváky to drama ze skutečného života, týmovou práci, nebezpečí a triumfy, které provázejí tohle zvláštní povolání."

Bomb Patrol: Afghanistan je netypickou reality show v tom, že se prý nebude snažit být za každou cenu zábavná a tváří se spíše seriózně. Armáda na něm chce s televizí spolupracovat, ale nebude mít kontrolu nad tím, co se v seriálu objeví, tvrdí producenti. Za sérií stojí Big Fish Entertainment, Doug DePriest a Dan Cesareo.

Zájem o téma pyrotechniků vyvolal vítěz letošních Oscarů Smrt čeká všude (The Hurt Locker). Film režisérky Kathryn Bigelowové vypráví o elitním týmu uprostřed iráckého chaosu. Musí čelit pastím a odstřelovačům v prostředí, kde každý může být nepřítelem. U nás film vyšel původně jen na DVD a téměř nikdo o něm nevěděl, teprve po ohlášení nominací na Oscara byl uveden v kinech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám