Hlavní obsah

Organizátorům CzechTeku hrozí vysoká pokuta

– LEDKOV

Pořadatelům CzechTeku hrozí, že dostanou až dvoumilionovou pokutu od hygieniků, kteří připravují správní řízení. Důvodem má být podle ČTK skutečnost, že nikdo z pořadatelů nepřevzal zákaz hudební produkce, který hygienici vyhlásili, když zjistili, že hudba ze soundsystémů přesahuje povolené limity.

Foto: archiv agentury Live Nation

Populární hvězda STING zahraje v Ostravě.

Článek

Na společnost Primano, která CzechTek pořádala, podala stejně jako na zemědělce Jiřího Antoše radnice trestní oznámení kvůli neoprávněnému užívání cizí věci. Pozemky, kde se party konala, sice patří městu, ale organizátorům je bez vědomí radnice pronajal Antoš, který na nich hospodaří. 

Úklid neskončil

Na loukách u osady Ledkov na Jičínsku, kde se koncem července technival konal, pokračuje úklid odpadků. Organizátoři původně slíbili, že nepořádek odklidí do 6. srpna, ale na pozemcích stále pracuje několik lidí. "Na místě stojí dva plné kontejnery, kolem nich je nepořádek. Musím také říci, že ani v širším okolí to dočista uklizené ještě není," řekla starostka nedalekého Kopidlna Hana Slavíková. Ve sběru odpadků pokračuje na loukách několik lidí najatých pořadateli. Město zatím nemá informace o tom, kdy úklid skončí. "To záleží na jednání mezi organizátory a Jiřím Antošem, který jim pozemky pronajal."

Radnice v Kopidlně plánuje, že po skončení úklidu požádá hygieniky o vypracování posudku. "Chceme vědět že louky jsou v pořádku," uvedla Slavíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Na 10. CzechTek přijelo 40 000 zájemců

Až na čtyřicet tisíc vzrostl podle organizátorů během noci počet účastníků technivalu CzechTek u Kopidlna na Jičínsku, přitom během soboty se jejich počet...

Organizátor CzechTeku děkuje za vstřícnost

Jednou z hlavních osobností technoparty CzechTek 2003 u Ledkova je zcela určitě trochu záhadný, přesto však sebejistý muž, nechávající se oslovovat jako...

Výběr článků

Načítám