Hlavní obsah

Organizátor CzechTeku děkuje za vstřícnost

ČTK, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOPIDLNO

Jednou z hlavních osobností technoparty CzechTek 2003 u Ledkova je zcela určitě trochu záhadný, přesto však sebejistý muž, nechávající se oslovovat jako Docent. V pondělí odpoledne překvapil svým osobním prohlášením pro deník Právo.

Foto: zámek Děčín
Článek

"Jménem všech účastníků tohoto festivalu, který byl druhým největším ve své historii, chci poděkovat občanům okolních a přilehlých obcí za to, že proti této akci neprotestovali a chovali se vůči nám velmi vstřícně. Byli jsme skutečně překvapeni hladkým průběhem této akce," konstatoval Docent.

"Rád bych je ubezpečil, že největší nápor je již za námi. Zbytek tohoto týdne se bude hrát pouze v uzavřených lokalitách a současně se bude pracovat na úklidu celého okolí. Nejdříve by měl zmizet nepořádek z míst, které přesáhly původní pronajatou plochu, do neděle bude uklízený celý pronajatý prostor. Co se týká záchodků, budu kontaktovat firmu, která nám je pronajala a zároveň se zavázala na jejich čištění. Ještě dnes to prověřím," ubezpečil v pondělí všechny Docent, dobře si vědomý úterní návštěvy hygieniků, kteří mohou tuto akci při zjištění podstatnějších závad na místě zastavit.

V pondělí večer zůstávalo na místě konání technoparty zhruba 10 000 tanečníků a posluchačů. ČTK to řekla Dagmar Janošková z jičínské policie. O víkendu se přitom na akci sjelo 40 000 lidí.

Klesající počet příznivců techna potvrdila i starostka Kopidla, pod které Ledkov spadá, Hana Slavíková. "Po přístupové cestě stále odcházejí a odjíždějí další lidé. Odhadnout počet těch, kteří na party zůstávají si zatím netroufám," řekla.

Anketa

Měl by se v příštím roce CzechTek opakovat?
Skvělý, šlo o nejlepší ročník, akce by se měla opakovat
45,3 %
Dobrý, ale měla by se zlepšit hygiena
7,7 %
Průměrný, pokud se nezlepší organizace a hudba, akce ztratí smysl.
3,5 %
Špatný, opakovat by se už neměl.
4,1 %
Proti podobným akcím by se mělo zakročit
39,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 737 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na 10. CzechTek přijelo 40 000 zájemců

Až na čtyřicet tisíc vzrostl podle organizátorů během noci počet účastníků technivalu CzechTek u Kopidlna na Jičínsku, přitom během soboty se jejich počet...

Výběr článků

Načítám