Hlavní obsah

Open Air Festival končí ve ztrátě. Pořadatelé ale nepodléhají beznaději

Právo, Jaroslav Špulák
Panenský Týnec

Pořadatelé hudebního Open Air Festivalu, který se konal od čtvrtka do nedělního rána na letišti v Panenském Týnci a jenž charakterizovaly nepřízeň počasí a tím pádem i poměrně malý počet diváků, přiznali, že při závěrečném účtování skončí ve ztrátě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapela Underworld na Open Air Festivalu u Panenského Týnce

Článek

„Open Air Festival 2013 skončil. V průběhu tří dnů jsme se sami stali součástí rušného dění, které nabídlo vydařené koncerty, skvělé DJ sety a rozmanitý doprovodný program. Dění, které nemilosrdně poznamenaly rozmary počasí. Zatímco v úterý počáteční přípravy doslova smetla prudká bouřka, ve čtvrtek a v sobotu nás jiné silné bouřky zasáhly alespoň okrajově a v pátek všichni přítomní po většinu dne čelili vydatnému dešti. Vrtkavé počasí ovlivňovalo rozhodování potenciálních návštěvníků do takové míry, že tři a půl tisíce majitelů řádně koupených vstupenek na festival nakonec vůbec nedorazilo,“ tvrdí za pořadatele ředitelka festivalu Marie Marková a tiskový mluvčí Stanislav Zima.

„Přesto si stojíme za tím, že letos byl areál postaven nejlépe za čtyřletou historii festivalu a hudební dramaturgie vsadila na kvalitu a žánrovou pestrost. Na řadu ale přichází čas účtování, jdeme zjišťovat, jak hluboko leží bod mrazu, ale i s vědomím, že pracujeme s červenými čísly, nechceme podlehnout beznaději. Nejsme zdaleka jediný festival, který letos skončí ve ztrátě. Neodepisujme letní festivaly - symbolizují setkání, svobodu, pospolitost a svým nezastupitelným způsobem obohacují naši kulturu!“ dodávají.

Britské hvězdy zářily

Hlavními hvězdami festivalu letos byly britské skupiny Skunk Anansie [celá zpráva] a Underworld [celá zpráva], které si svůj post povedenými koncerty obhájily.

Kvůli silnému větru nemohla v sobotu vystoupit britská skupina O. Children.

Pořadatelé rovněž v neděli sdělili, že ve čtvrtek bylo v areálu 1200 lidí, v pátek 2500 a v sobotu 5500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám