Hlavní obsah

Okázalé i děsivé vize elektronicko-rockových EZ3kiel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působivou audiovizuální show, v níž se nálady vznešenosti a melancholie minulých století mísí s elektronickou krutostí, přiváží francouzský soubour EZ3kiel. Vystoupí 17. dubna v pražském Matrixu. Před nimi zahrají Brain Damage.

Článek

Ez3kiel tvoří Joan Guillon, Yann Nguema a Mathieu Fays. Zaujali experimentálním zvukem ve spojení s vizuální složkou, promítáním ponurých obrazů, v nichž se někdy děsivým způsobem spojuje baroko se sci-fi nápady.

Skupina se objevila na scéně před deseti lety a první plnohodnotné LP Handle With Care dodala v roce 2001. Jejich hudba se snaží vyvolat ve spojení v obrazovou složkou poněkud halucinogenní atmosféru, vycházejí z elektroniky, dubu, trip-hopu, ale nechybí ani rocková rytmika, občas používají smyčce. 

Ez3kiel platí za jednu nejoriginálnějších evropských skupin. V Praze již vystupovali v roce 2004 a v roce 2007 s projektem Naphtaline. Na internetu také koluje jejich live verze soundracku k filmu Requiem for a dream od režiséra Darrena Aronofského.

Reklama

Výběr článků

Načítám