Hlavní obsah

Oipunkoví Business míří na Strahov, podpoří je Stigma

– PRAHA
Novinky,

Přední představitelé londýnského oi punku osmdesátých let Business vystoupí v úterý v pražském klubu 007 na Strahově. Spolu s nimi představí svůj nový projekt kytarista Agnostic Front Vinnie Stigma. Spojuje v něm rock´n roll s hard corem.

Článek

Business patří spolu s Angelic Upstarts a Cockney Rejects ke klíčovým kapelám přímočarého oi osmdesátých let. Zpěvák Micky Fitz je založil už v roce 1979. Kapela z jihovýchodního konce Londýna na sebe poprvé upozornila počátkem následující dekády.

Po singlu Harry May z roku 1981 sice původní členové odešli, ale Micky Fitz si brzo našel nové a s nimi natočil EP Smash The Discos, které se v nezávislém žebříčku udrželo šest týdnů. O rok později vyšlo příznačně nazvané album Suburban Rebels, na které v roce 1984 navázalo album Loud Proud and Punk, po kterém se kapela načas odmlčela.

V době nástupu melodického punku se v roce 1994 Business připomněli albem Keep The Faith. Kariéru kapely sice komplikovaly změny obsazení, Business však hráli dál. O tři roky později se vydali album Truth, The Whole Truth And Nothing But The Truth. Na přelomu tisíciletí natočili Mob Mentality, na které navázal v roce 2003 Hardcore Hooligan a loni zatím poslední deska Mean Girl. V současné době Fitze doprovází kytarista Tosh, basista Trots a bubeník Bundie.

Hvězdným hostem večera bude kytarista slavné newyorské hardcorové kapely Agnostic Front Vinnie Stigma, který založil vlastní kapelu Stigma ve které kombinuje hard core s rockem. Na rozdíl od mateřského souboru v ní ale nehraje na kytaru a pouze zpívá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám