Hlavní obsah

Odeon vydal dvoustý svazek Světové knihovny

Právo, cg

Nakladatelství Odeon vydalo dvoustý svazek prestižní edice Světová knihovna. Jde o knihu Osm hor od italského spisovatele Paola Cognettiho. Vychází ve třiatřiceti zemích, přičemž u nás má dvě verze obálek. Jedna graficky odpovídá úpravě edice, druhá cílí na širokou veřejnost.

Foto: edice Světová knihovna, nakladatelství Odeon

Jedna publikace graficky odpovídá úpravě edice.

Článek

„Začal jsem se učit tátův způsob chození do hor, což byla věc nejpodobnější výchově, jíž se mi od něj dostalo,“ říká Pietro, vypravěč románu Osm hor. Jeho rodiče se do sebe v horách zamilovali, on v nich najde nejlepšího přítele. Hory zkrátka skrývají něco, co lidi spojuje, a co je pak drží pevně jako skála i v té největší tragédii.

Cognetti za Osm hor získal nejvýznamnější italské literární ocenění Premio Strega, které v minulosti obdrželi například Umberto Eco, Alberto Moravia nebo Paolo Giordano. V Itálii se románu prodalo už víc než dvě stě tisíc výtisků a připravuje se film.

Foto: edice Světová knihovna, nakladatelství Odeon

Druhá verze obálky cílí na širokou veřejnost.

„Tohle není kniha jenom o horách. Je to příběh o přátelství, o přístupu k životu. Jestli jde o ten pohled z vrcholku hory, nebo o tu cestu na něj,“ vysvětluje šéfredaktor Odeonu Jindřich Jůzl.

„Kniha má potenciál zaujmout každého čtenáře. Autorův styl si rozhodně oblíbí třeba fanoušci Paola Giordana. V Itálii román získal i cenu mladých čtenářů,“ upozorňuje Jůzl.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám