Hlavní obsah

Obří technoparty Love Parade neroztančí Berlín, ale Porúří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ESSEN

Megalomanská technoparty Love Parade se poprvé ve své historii uskuteční v porúrském Essenu. Přitom tradičním místem v předešlých osmnácti letech byl Berlín. Stovky tisíc návštěvníků očekávají organizátoři akce v Porúří 25. srpna.

Článek

Pětiletý plán předpokládá, že příští ročníky Love Parade zavítají také do Dortmundu, Bochumi, Duisburgu a Gelsenkirchenu. Všechna tato porúrská města dala pořádání akce zelenou - na rozdíl od Berlína, jenž od letoška odmítl potvrdit tradiční termín.

V metropoli má být letos taneční party nahrazena festivalem Planet pro Berlin, která sice styl techna zcela nezavrhne, ale doplní jej o popové šlágry, punk, reggae a džez.

Přes milión milovníků techna

Historie celé akce začala na konci osmdesátých let, kdy se v Berlíně sešlo na 150 příznivců techna. Zatím největšího vrcholu dosáhla akce v roce 1999, kdy se jí účastnilo neuvěřitelných 1,5 miliónu lidí.

V letech 2004 a 2005 se akce vůbec nekonala, protože pořadatelé nenalezli sponzora, který by po mase tanečníků úklid zaplatil. V parku Tiergarten, který obklopuje dosavadní tradiční místo konání party - ulici 17. června, tanečníci často zanechali přes 60 tun odpadků.

Na loňské party se po dvouleté odmlce sešlo opět na několik set tisíc lidí. [celá zpráva] Pyšnit se mohla jedním primátem - zatím nejvyšší mezinárodní účastí přítomných DJ-ů. Tanečníky rozehřívali DJ-ové z Chile, Indie, Austrálie, Velké Británie nebo z Polska. Celkem se slavnosti zúčastnilo 230 DJ-ů.

Reklama

Související témata:

Související články

Berlínská Love Parade opět žije

Po dvouleté přestávce, způsobené nedostatkem financí, se letos opět do centra Berlína vrátí slavná Love Parade, označovaná za "svátek milovníku technohudby"....

Výběr článků

Načítám