Hlavní obsah

Objevem roku v Českém slavíku bude Poláková, Koblížci nebo Nebe

Odborná porota Českého slavíka nominovala v kategorii Objev roku zpěvačku Báru Polákovou spolu s kapelami Koblížci a Nebe. V pondělí začalo hlasování prostřednictvím SMS či internetu, které potrvá až do 24. listopadu, kdy proběhne slavnostní vyhlášení výsledků v pražské Státní opeře. Informoval o tom Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica.

Foto: Petr Horník, Právo

Hudba a zpěv jsou nedílnou součástí Báry Polákové

Článek

"Letos poprvé nominovala tři účastníky finálového kola odborná porota, v minulých letech nominovaní vyplynuli ze základního žebříčku v hlavních kategoriích," uvedl Těšínský.

Herečka, zpěvačka a textařka Poláková je členkou Divadla na Vinohradech. Proslavila se "antivalentýnskou" písní Kráva. S Davidem Kollerem nazpívala protestsong Sami a je autorkou skladby Jsem nevinná, který složila pro poslankyni Kristýnu Kočí.

Neo pop punková skupina Koblížci ze Šumperka vznikla v říjnu 2007. Hraje na festivalech a v klubech, většinou vlastní skladby. Na svém CD má mimo jiné i cover písničky Milana Chladila Jezdím bez nehod. Kapele Nebe po jejich sedmileté práci ve zkušebně nabídl pomocnou ruku Richard Krajčo, který se spolu s Borisem Carloffem ujal produkce jejího debutového alba. Deska Legosvět vyšla na konci ledna letošního roku.

Loňským objevem roku se stala zpěvačka Gabriela Gunčíková.

Přišlo o 28 000 méně hlasů než minulý rok

Hlasovací stroje pro ostatní kategorie ankety Český slavík se zastavily v neděli o půlnoci. Podle organizátorů přišlo přes 100 000 hlasů, přesný počet oznámí později. V loňském ročníku přišlo 110 614 hlasů, což je asi o 28 000 méně než rok předtím.

Počet bodů za obdržené hlasy rozhodne o tom, kdo se stane novým zlatým slavíkem v kategorii Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina. Oceněni budou interpreti také ve vedlejších kategoriích - Skokan roku, Objev roku a Slavíci bez hranic, což je soutěž o nejoblíbenějšího slovenského interpreta v České republice.

Vítězi ankety Český slavík se v hlavních kategoriích loni stali Karel Gott, Lucie Bílá a skupina Kabát, všichni zvítězili už popáté za sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám