Hlavní obsah

Nový ředitel Karlínského divadla nehodlá nic bořit

Novinky, Radmila Hrdinová
PRAHA

S novináři se v pátek odpoledne v Kongresovém centru Praha poprvé setkal nový ředitel Hudebního divadla v Karlíně (HDK) Egon Kulhánek, který byl jmenován radou hl. m. Prahy za odvolaného ředitele Ladislava Županiče do roku 2005.

Foto: Martin Tesařík

Petr Váša a jeho fyzické básnictví.

Článek

"Nehodlám nic bořit, ale navázat na dobré tradice karlínského divadla, zachovat operetní soubor, otevřít se uměleckému světu, získat mladou diváckou generaci a zejména se zasadit o to, aby se soubor na podzim 2005 vrátil do zrekonstruované karlínské budovy," shrnul své plány nový ředitel. Otázky na konkrétní kroky své koncepce odmítl s tím, že se se situací karlínského divadla i s jeho repertoárem musí nejprve seznámit.

Pražský radní pro kulturu Igor Němec (ODS) novinářům sdělil, že pro jmenování Kulhánka se rozhodl na základě konzultací s odborníky, z nichž ale prozradil pouze herečku Yvettu Blanarovičovou. Nové vedení HDK přišli podpořit šéfdirigent Arnošt Moulík, sólisté Iveta Dufková a Miro Grisa, předlistopadový ředitel HDK Antonín Hardt a nový šéf operetního souboru, tenorista Jan Ježek. Kulhánek potvrdil, že o pozici uměleckého šéfa souboru jedná též s režisérem Petrem Novotným.

Reklama

Související témata:

Související články

Županič v Karlíně končí

Ladislav Županič působil ve funkci ředitele Hudebního divadla v Karlíně (příspěvkové organizace pražského magistrátu) deset let. Včera ho městská na návrh...

Bylo to překrásných deset let

"Dnes jsem dal sám sobě výpověď jako herec karlínského souboru řediteli, kterým jsem dnes poslední den," komentoval svou situaci na setkání s novináři...

Výběr článků

Načítám