Hlavní obsah

Nové knihy: Tokárová, Cognetti, Hollinghurst, Šindelka i Kája Saudek

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední předvánoční nabídka pohádek, románů, historie i komiksu.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jitka Tokárová:

Příběhy ze staré zahrady

Myška Pepka a plšík Oříšek se svými kamarády prožívají četná dobrodružství v prostředí staré zahrady. Podívají se třeba za krtkem do podzemí nebo se pokusí vysedět z čokoládového vejce ptáčka. Připojte se k nim – už na Vás čekají! Bohatě ilustrovaná publikace je vytištěna na kvalitním papíře, plátěný potah nese zlatou ražbu. Navíc vzdělávací karty pro školky.

Klíč, 148 stran, 549 Kč

Obal knihy

Paolo Cognetti:

Nikdy nevystoupat na vrchol

Co znamená vydat se do hor a nikdy nevystoupat na vrchol? Autor vypráví o cestě jako touze po sebepoznání, o kroužení kolem smyslu vlastní pouti, o úniku i návratu, o snaze nechat se fyzicky prostoupit krajinou. Literárně pojatý cestovní deník.

Odeon, přeložila Alice Flemrová, 128 stran, 206 Kč, e-kniha 159 Kč

Obal knihy

Julia Waltonová:

Vzkaz na zdi záchodků

Inteligentní a vtipný Adam si právě vyslechl diagnózu: trpí schizofrenií. Vidí a slyší lidi, kteří neexistují, realitu a vidiny nedokáže rozlišit. Hrdinovy citlivé i vtipné komentáře v podobě deníkových zápisků umožňují čtenáři nahlédnout do uvažování jedince nuceného žít s vyčerpávající duševní nemocí.

Argo, přeložila Hana Petráková, 248 stran, 298 Kč

Obal knihy

Alan Hollinghurst:

Sparsholtova aféra

Klasická struktura pěti obsáhlých částí zachycuje vždy jednu konkrétní situaci nebo události, které se odehrávají v mnohaletém časovém odstupu. První kapitola a východisko děje se odehrává na Oxfordu v době letecké bitvy o Británii. Děj se točí kolem příchodu nového sedmnáctiletého studenta Davida Sparsholta, oslnivého krasavce.

Odeon, přeložila Michala Marková, 544 stran, 499 Kč.

Obal knihy

Marek Šindelka:

Chyba

Černý obchod s ohroženými květinami s postupujícím vymíráním druhů závratně vzrostl. Cena, jakou byli někteří sběratelé ochotni zaplatit za jedinou sazenici, nabyla často až zvrácených rozměrů. Jisté květy obestřela dekadentní melancholie. Móda, kterou začala vzývat především nová vrstva bohatých. Vodní a zemědělští baroni třetího světa.

Odeon, 248 stran, 279 Kč, e-kniha 169 Kč

Obal knihy

Alena A. Gajdušková:

Domácnosti našich babiček

Ucelený soubor informací z praktického života předků, které sahají minimálně sto let do historie. Při sestavování knihy bylo využito historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století.

Dauphin, 320 stran, 528 Kč

Obal knihy

Tereza Dvořáková, Ondřej Beránek, Karolína Čížková:

Jak se dělá film

Publikace, která volně navazuje na úspěšnou knihu Jak vznikl film, obsahuje opět také experimentální část plnou návodů připravených propagátorkou animovaných filmů Karolínou Čížkovou, která dětem i dospělým ukáže, jak si v domácích podmínkách natočit a rozšířit opravdový film.

Argo, 80 stran, 298 Kč

Obal knihy

Josef Opatrný:

Lid mi říká Evita

Pocházela z chudých poměrů argentinské provincie, ve škole vynikala jenom v recitaci. Seznámila se s jedním z představitelů vojenského režimu Juanem Domingem Perónem. Otevřela cestu do vysoké politiky nejen ženám v Argentině, ale v celé Latinské Americe, kde se stala, a dodnes zůstala, symbolem levé části politického spektra.

Epocha, 320 stran, 299 Kč, e-kniha 159 Kč

Obal knihy

Kája Saudek, Jaroslav Weigel:

Lips Tullian:

Příběh nejobávanějšího náčelníka lupičů Lipse Tulliana vytvořil Kája Saudek společně s Jaroslavem Weigelem. Komiks vycházel v 70. letech na pokračování v časopise Mladý svět a dlouho byl jedním z mála kvalitních, ideologicky nezatížených komiksů u nás.

Plus, 152 stran, 899 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám