Hlavní obsah

Nové knihy - Tasmina Perryová, Anne Plichotová a Cendrine Wolfová, James Rollins

Právo, František Cinger

Návrat slunečného počasí přináší nabídku pestrého čtení o řadě aktivit lidí s různými ambicemi. Nový román britské prozaičky Tasminy Perryové, která opustila právnickou kariéru a vrhla se do světa žurnalistiky a dámských časopisů, počátek pětidílné série francouzských autorek Anne Plichotové a Cendrine Wolfové, horor amerického veterináře Jamese Rollinse i svědectví o daleké pouti britsko-kanadského dobrodruha Beara Gryllse.

Článek

Tasmina Perryová: Zlatokopky

Poté, co se miliardář Adam Gold přestěhuje do Londýna, chce ho každá sebevědomá žena dostat do postele – a do chomoutu. Na scéně románu Zlatokopky se ocitá Karin, nejatraktivnější příslušnice londýnské smetánky, a Adam by mohl být jejím nejcennějším módním doplňkem. Pak je tu Molly, stárnoucí supermodelka osmdesátých let, jejíž jedinou touhou je dostat se zpátky do nejvyšších pater společnosti.

Dále Summer, Mollyina krásná dcera, která má touhu vymanit se ze stínu panovačné matky, a konečně Erin, Adamova asistentka, chytrá a romantická bytost, která chce jednou provždy skoncovat s usedlým venkovským životem. Londýn, Monte Carlo, italské jezero Como, švýcarský Svatý Mořic nebo ostrov St. Barts v Karibiku, to jsou místa, kam zavádí román Zlatokopky.

BB art, 432 stran, 249 Kč

Anne Plichotová a Cendrine Wolfová:

Oksa Pollocková Vyvolená

Oksa Pollocková v sérii Vyvolená je třináctiletá dívka, žijící s rodiči v Paříži. Kromě občasné zbrklosti, kterou jí neustále vyčítá nejlepší kamarád Gusta, se nijak zvlášť neliší od ostatních kamarádů. Jednoho dne se ale všechno změní. Nedlouho po uspěchaném stěhování do Londýna a návštěvě nové školy najde na svém břiše podivné znamení. Od té chvíle je celý její život vzhůru nohama. Oksa, která si vždy přála být neohroženou nindžou, objevuje svoje nadpřirozené schopnosti. Ovládáním ohně a levitací to ovšem vůbec nekončí… Dívka se svěří se svým trápením výstřední Dragomíře, své babičce a důvěrné kamarádce. Následně se dozvídá opravdový příběh své rodiny.

Jota, 400 stran, 198 Kč

James Rollins:

Ledový ostrov

Americká vědecká expedice Omega, která se ve speciální ponorce Polar Sentinel vydala na průzkum hlubin Severního ledového oceánu, narazí na obří plovoucí ledovec. Brzy zjistí, že se na Ledovém ostrově skrytém pod hladinou nachází dávno zapomenutá polární stanice Grendel – vybudovaná Sověty zhruba před sedmdesáti roky tak, aby zůstala běžně nepřístupná a prakticky neviditelná. Sonar ponorky zaznamená uvnitř cosi živého, což je v daných podmínkách zcela vyloučeno. Tak začíná bádání, do nějž se zapojí rovněž americké a ruské výzvědné služby a námořnictva. Začíná také boj o přežití, protože všichni zúčastnění se stávají předmětem hrůzného experimentu, který se na stanici rozvíjel, aby změnil budoucnost lidstva, anebo zničil veškerý život na naší planetě.

BB art, 464 stran, 249 Kč

Bear Grylls:

Vzhůru

Román Vzhůru přináší autentický příběh člověka, který se po službě ve speciálních jednotkách britské SAS věnuje nejrůznějším expedicím, o jeho cestě na vrchol Mount Everestu. Ani v pasážích zachycujících zdolání nejvyššího bodu světa neopouští autor svůj střízlivý, skromně působící styl, který nepostrádá nenucenou eleganci. Se stejnou lehkostí vykresluje úchvatné přírodní scenerie i fyzické a psychické utrpení, které musel překonávat jako nejmladší Brit v dějinách dobývání Mount Everestu. Vzhůru je dobrodružný příběh zachycující Gryllsovu odvahu a veselou povahu, smysl pro přátelství a víru v konečný úspěch.

Jota, 328 stran, 348 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám