Hlavní obsah

Nové knihy: Šabach, Žáček, Čejka, Weirová a Vyhlídal

Právo, František Cinger

Z novinek pomalu začínajícího předvánočního knižního trhu vybíráme nové prózy Petra Šabacha, šansony Jiřího Žáčka, životopisnou prózu Jaroslava Čejky, historický román Alison Weirové i příběh Jana Opletala, vyprávěný Zdeňkem Vyhlídalem. A samozřejmě nemůže chybět komiks, tak raději jsou nabízeny hned dva.

Článek

Petr Šabach:

A nakonec Vánoce

Nové knihy

Tři příběhy zasadil autor do města ve státě Massachusetts, kde žije jeho syn a vnoučata. V atmosféře Halloweenu a Vánoc prožívá svá dobrodružství dvojka sehraných kluků, vypravěč Damián a frajer Robinson, kteří stihnou pohřbít mravence i prožít první milostná vzplanutí.

Paseka, 74 stran, 129 Kč

Jiří Žáček:

Šansony & spol.

Nové knihy

Autor své básně doplnil uměleckými fotografiemi. Součástí knihy je i CD Motýl něhy uletí od Renaty Drössler, která patnáct textů zhudebnila a nazpívala s mimořádným šarmem.

Šulc – Švarc, 96 stran, 390 Kč

Jaroslav Čejka:

Most přes řeku zapomnění

Nové knihy

Osudy Ivana Hartla se až příliš podobají životním peripetiím básníka a prozaika Jaroslava Čejky, plným opakujících se kontrastů. Začal jako dělník, pár měsíců před listopadem pracoval na Ústředním výboru KSČ, mezitím byl projektantem, kulisákem, novinářem...

Novela Bohemica, 480 stran, 398 Kč

Sabine Durrantová:

Pod kůží

Nové knihy

Gaby Mortimerové na první pohled nic nechybí - je hvězdou televizního pořadu, matkou osmileté dcerky, s manželem Philipem žijí v luxusním domě na londýnském předměstí. Když však při běhu v parku narazí na mrtvolu neznámé dívky, její život se nenávratně změní.

Paseka, přeložila Veronika Volhejnová, 328 stran, 299 Kč

Alison Weirová:

Královna Alžběta

Nové knihy

Sňatkové hry největší z anglických panovnic. Alžběta vystupuje ze stránek knihy, plnokrevná žena plná touhy a vášně, zranitelná… Fascinující příběh tajností a lží.

BB art, přeložila Eva Křístková, 400 stran, 349 Kč

Sophie Kinsella:

Báječné nakupování v Hollywoodu

Nové knihy

Becky Brandonová, rozená Bloomwoodová, je v Hollywoodu. Jako by celý její dosavadní život směřoval k této chvíli. Přátelí se s filmovými hvězdami, nebo určitě bude...

BB art, přeložila Daria Dvořáková, 360 stran, 299 Kč

Ivana Denčevová, Michal Stehlík a kol.:

Rozděleni železnou oponou

Nové knihy

Pavel Landovský, Jiří Gruša, Sláva Volný, Jiří Němec, Zdeněk Mlynář, Otta Bednářová. Šest jmen reprezentujících tisíce osudů lidí, které od jejich blízkých oddělily ostnaté dráty železné opony. Knihu doplňuje CD rozhlasového cyklu Rozděleni železnou oponou.

Radioservis, 248 stran, 269 Kč

Zdeněk Vyhlídal:

Kdybych tě znovu volal, už se neohlížej

Nové knihy

Kdo byl Jan Opletal, který pocházel z Moravy, studoval v Praze medicínu a přátelé i jeho dívka Marie mu říkali Jenda? Příběh posledních měsíců jeho života a líčení překotného dění po jeho smrti na podzim 1939.

Plus, 192 stran, 249 Kč

Mike Carey, Peter Gross, Ryan Kelly:

Lucifer 9: Crux

Nové knihy

U krví zalitých kořenů světového stromu Yggdrasilu leží mrtvý archanděl Michael. Nastal čas, aby ti, kdo na sobě cítí cejch křivdy, spáchané Nebem, povstali a vzali Jahveho bývalé paláce útokem. Na pláních Armageddonu a u zdí Stříbrného města se shromažďují armády.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 168 stran, 499 Kč

Greg Capullo, Danny Miki a Scott Snyder:

Batman: Rok nula – Tajné město

Nové knihy

Ještě než započala éra superhrdinů - ještě než Batman roztáhl křídla - byl tu marnotratný syn Gothamu, Bruce Wayne, o kterém se věřilo, že před dlouhými roky zmizel. Ale příkrov tmy byl tím, co Bruce potřeboval, aby mohl začít svou kariéru ochránce spravedlnosti bez tváře.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 176 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám