Hlavní obsah

Nové knihy: Robben, Bondy i Šotolová

Právo, František Cinger

Skromná nabídka tohoto týdne je dána začátkem roku. Přesto se hlásí světový bestseller nizozemského autora Jaapa Robbena, připomínku próz Egona Bondyho, antologie meziválečné české avantgardy a rýmovaných pohádek Aleny Šotolové.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jaap Robben:

Birk

nové knihy

Devítiletý Mikael Hammermann žije s rodiči na ostrově. Ve vlnách moře umře otec rodiny Birk, když ho zachraňuje. Mikael okolnosti zatají a dospívá nejenom s pocitem viny, protože jeho matka Dora totiž nedokáže ztrátu milovaného muže psychicky vstřebat.

Vyšehrad, přeložila Veronika ter Harmsel Havlíková, 208 stran, 248 Kč

Egon Bondy:

Gottschalk - Hatto

nové knihy

Próza tvoří spolu s připojenými texty Kratés a Jao Li volnou historicko-alegorickou trilogii, která byla posledním beletristickým textem, který autor vydal samizdatově, zatímco „román v dopisech“ s prvky „road novel“ Hatto byl již napsán a vydán až po roce 1989.

Akropolis, 184 stran, 230 Kč

Kateřina Šimová, Daniela Kolenovská, Milan Drápala:

Cesty do Utopie

nové knihy

Editoři nabízejí texty významných československých levicových umělců a intelektuálů, kteří sovětské Rusko v meziválečném období navštívili. Jejich zkušenosti jsou konfrontovány s hlasy oponentů a zasazeny do společensko-politického i ideového kontextu první republiky.

Prostor, 872 stran, 1197 Kč

Alena Šotolová:

Snídal drak bramborák

nové knihy

Nejznámější pohádky vypráví autorka ve verších, které připomínají dílo Františka Hrubína. V hravých rýmech se děti seznámí s Karkulkou a zlým vlkem, Otesánkem, skromnou Popelkou, líným Honzou, ale také drakem, kterému zachutnaly škubánky, koláče a bramboráky.

Mladá fronta, 48 stran, 269 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám