Hlavní obsah

Nové knihy: Robben, Bondy i Šotolová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skromná nabídka tohoto týdne je dána začátkem roku. Přesto se hlásí světový bestseller nizozemského autora Jaapa Robbena, připomínku próz Egona Bondyho, antologie meziválečné české avantgardy a rýmovaných pohádek Aleny Šotolové.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jaap Robben:

Birk

nové knihy

Devítiletý Mikael Hammermann žije s rodiči na ostrově. Ve vlnách moře umře otec rodiny Birk, když ho zachraňuje. Mikael okolnosti zatají a dospívá nejenom s pocitem viny, protože jeho matka Dora totiž nedokáže ztrátu milovaného muže psychicky vstřebat.

Vyšehrad, přeložila Veronika ter Harmsel Havlíková, 208 stran, 248 Kč

Egon Bondy:

Gottschalk - Hatto

nové knihy

Próza tvoří spolu s připojenými texty Kratés a Jao Li volnou historicko-alegorickou trilogii, která byla posledním beletristickým textem, který autor vydal samizdatově, zatímco „román v dopisech“ s prvky „road novel“ Hatto byl již napsán a vydán až po roce 1989.

Akropolis, 184 stran, 230 Kč

Kateřina Šimová, Daniela Kolenovská, Milan Drápala:

Cesty do Utopie

nové knihy

Editoři nabízejí texty významných československých levicových umělců a intelektuálů, kteří sovětské Rusko v meziválečném období navštívili. Jejich zkušenosti jsou konfrontovány s hlasy oponentů a zasazeny do společensko-politického i ideového kontextu první republiky.

Prostor, 872 stran, 1197 Kč

Alena Šotolová:

Snídal drak bramborák

nové knihy

Nejznámější pohádky vypráví autorka ve verších, které připomínají dílo Františka Hrubína. V hravých rýmech se děti seznámí s Karkulkou a zlým vlkem, Otesánkem, skromnou Popelkou, líným Honzou, ale také drakem, kterému zachutnaly škubánky, koláče a bramboráky.

Mladá fronta, 48 stran, 269 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám