Hlavní obsah

Nové knihy: Pollock, Havlíček, Grangerová i Askwith

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrodružné příběhy jednotlivců i celých rodin. Příběh Emila Zátopka, knihoven zničených nacisty. Nechybí audiokniha ani komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Donald Ray Pollock:

Nebeská hostina

Nové knihy

Farmář Pearl Jewett zemře a zanechá po sobě tři syny – chytrého Canea, prostoduchého Coba a prchlivého Chimneyho. Ti se již nechtějí protloukat a dřít na cizím, proto se vydávají za štěstím – vyrazí krást, loupit a drancovat – inspirováni brakovým románem.

Moba, přeložila Lenka Faltejsková, 408 stran, 349 Kč

Jaroslav Havlíček:

Neviditelný

Nové knihy

Příběh mladého, sobeckého a vypočítavého muže, který pomocí deníku líčí životní cestu v prostředí maloměsta na přelomu 19. a 20. století. Osudem zahýbá postava Neviditelného. Pomalu se dovršuje zhouba jeho rodiny, která je stižena kletbou a dědičným šílenstvím.

Bookmedia, Audiotéka, čte Jiří Schwarz, 20:7 hodin, 299 Kč

Ann Grangerová:

Trosky

Nové knihy

Když jednoho dne objeví starý Monty Bickerstaffe mrtvolu muže na pohovce, netuší, že to není jediná „nepříjemnost“, která mu zasáhne do života. Totožnost mrtvoly, jak a proč se ocitla v jeho domě, zůstává záhadou...

Moba, přeložila Jana Krollová, 312 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Richard Askwith:

Dnes trochu umřeme

Nové knihy

Pět olympijských medailí, 18 světových rekordů a šest let bez porážky v běhu na 10 000 metrů – to jsou ty nejvýraznější úspěchy, kterých Emil Zátopek dosáhl. V životopisu se ukazuje především jako laskavý, bezprostřední, chytrý a občas také chybující člověk.

Mladá fronta, 368 stran, 399 Kč

Anders Rydell:

Zloději knih

Nové knihy

Kniha o honu za ztracenými velkými institucionálními i drobnými soukromými knihovnami, které nacisté vyrabovali, aby shromáždili co největší množství informací o „nepřátelích říše“. Autor procestoval Evropu křížem krážem a pátral po osudu nenahraditelných knih.

Kniha Zlín, přeložila Olga Bažantová, 480 stran, 399 Kč

David Satter: Čím méně víte, tím lépe spíte

Nové knihy

Americký publicista, který v Sovětském svazu a později v Rusku působil dlouhá léta jako novinář, dokud z něj nebyl v roce 2013 vypovězen, předkládá pohled na historii postsovětského, postkomunistického Ruska.

Prostor, přeložil Jan Petříček, 240 stran, 277 Kč

Miroslav Balaštík, Petr Fiala:

Profesor na frontové linii

Nové knihy

O dětství, kde se vzpomínalo na první republiku a večeřelo přesně v šest. O zakázaném studentském časopise a univerzitě povrchní i podzemní. O svobodě v listopadu 1989 získané a postupně ztrácené a co přinesli a odnesli Václav Havel i Václav Klaus.

Host, 288 stran, 279 Kč

Ursela Bühringová:

Recepty z bylinek

Nové knihy

Pokladnice vědomostí, rad a tipů od léčitelů. Najdete v ní pomoc při zdravotních potížích, které se týkají každého z nás. Dozvíte se v ní například, jak se vypořádat s poruchami trávení či bolestmi břicha, jak posílit imunitní systém, jak pečovat o srdce a rozproudit krevní oběh.

Mladá fronta, přeložil Rudolf Rada, 144 stran, 299 Kč

Gabriele Dellʼotto, James Robinson, Mark Waid:

Amazing Spider-Man: Rodinný podnik

Nové knihy

Někdo má Spider-Mana ve svém zaměřovači a jediný člověk v marvelovském vesmíru, který ho může zachránit, je... sestra Petra Parkera? Náš oblíbený pavouk se setkává se členem rodiny, o kterém neměl ponětí. Bude jeho největším spojencem, nebo ho zničí?

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 112 stran, 349 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám