Hlavní obsah

Nové knihy na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se na pultech knihkupectví objeví nový detektivní román Sue Graftonové R... jako risk, thriller Bestie, nebo například kniha o Banderovcích historika Minárika.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Ilustrační foto - let společnosti POBEDA z Moskvy do Karlových Varů

Článek

Thomas Laird: Bestie

Tento thriller nás zavede do zdravotnické školy, kde bylo v šedesátých letech zavražděno sedm studentek. Jako vyšetřovatel byl k němu přidělen Jake Parisi. Podařilo se mu sice vypátrat pravděpodobného pachatele jménem Carl Anglin, ale svědkové, kteří mohli dokázat Anglinovu vinu, se začali záhadně ztrácet nebo umírat. Vzápětí tragicky zahynul i samotný Jake  a po Anglinovi se slehla zem. Příběh pokračuje po třiceti letech...

Domino, váz., 200 str., 189 Kč

Andrew Anthony: Penaltová loterie

Román z fotbalového prostředí se zaměřuje na jeho "speciální disciplínu" - penaltový rozstřel, který je nejvypjatější standardní situací, jaká kdy byla ve sportu vymyšlena. Tato krutá, složitá a nespravedlivá událost obsahuje vše, co na sportovních soutěžích údajně nemáme rádi. Pro anglickou reprezentaci se rozstřel navíc stal novým a nekonečně mučivějším způsobem, jak prohrát. Autor hovořil s nejúspěšnějšími hráči a zodpovídá jedinou otázku: Lze jít v penaltové loterii štěstí naproti?

BB art, 128 str., 169 Kč

Sue Graftonová: R... jako risk

Čtenáři detektivních románů Sue Graftonové si už tak nějak zvykli očekávat neočekávané a ani R... jako risk nepředstavuje v tomto směru výjimku. Ačkoli se hlavní zápletka, velice důmyslně vystavěná, točí kolem praní špinavých peněz, celý příběh vypráví o lásce: o nenaplněné lásce, o zrazené lásce, o lásce odpírané. A o lásce, která si žádá pomstu.

BB art

Ján Mlynárik: Osud banderovců a tragédie řeckokatolické církve

Historik a publicista  a signatář Charty 77Ján Mlynárik, který byl donucen k emigraci,  ještě za totality pod jménem Danubius vystupoval proti nejhorším "mýtům" a falšování dějin. V knize se snaží najít objektivní klíč k výkladu nelehkého osudu banderovců, démonizovaných prosovětskými komunistickými historiky. Zaměřuje se i na "československou anabázi" banderovců.

Libri, váz., 96 stran, 135 Kč

J. Suzanne Frank: Stíny nad Atlantidou

Historický román nás zavede na bájnou Atlantidu do doby před jejím zmizením.

Existuje trhlina v čase, jíž lze za určitých okolností opustit přítomnost a ocitnout se v dobách minulých.Takový osud potkal činorodou Chloe, když se přenesla do doby zrození mýtů, kdy bohové v lidské podobě obývali Aztlan, překrásnou ostrovní říši v Egejském moři, již dnes nazýváme Atlantidou. Chloe, uvězněná v těle proslulé věštkyně Sibylly, si dobře uvědomuje, co pyšný národ čeká, avšak její prorocká slova zůstávají nevyslyšena.

Domino, váz., 520 stran, cena 269 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám