Hlavní obsah

Nové knihy: Huonová, Vopěnka a Deaver

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavními hrdinkami knih, které tvoří nabídku tohoto týdne, jsou převážně ženy. Jedna se vydává na cestu ze Španělska do Francie za štěstím i lepším živobytím, další dámy dělají celoživotní společnost jednomu muži, jiná žena se stává citlivou společnicí psa, kterému zemřel jeho milovaný pán. Žena je i oběí, kterou uškrtil vrah v audioknižní detektivce Iluze, jejíž text čte Jan Vondráček.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anne-Gaëlle Huonová: Slečny

Patnáctiletá Rosa se vydává na nebezpečnou cestu přes Pyreneje jako jedna z „vlaštovek“, chudých španělských dívek putujících jednou ročně za prací. V Mauléonu, na francouzské straně Baskicka, touží nejen najít práci jako šička v místní továrně, ale také vpustit do svého života i trochu dobrodružství. Rozhodnutí vydat se za svobodou ale draze zaplatí. Během dramatické cesty přijde o svou sestru, a nakonec se ocitá úplně opuštěná. Záhy však potkává „slečny“, tři tajemné bohaté ženy, žijící uprostřed baskického venkova.

Metafora, 304 stran, 329 Kč

Obal knihy

Caterina Bonviciniová: Všechny jeho ženy

Je Štědrý den a u sváteční večeře se sešlo sedm velmi rozdílných žen. Sedm žen úzce spojených s jediným mužem – Vittoriem. Sedí tu jeho matka, sestra, současná i bývalá manželka, milenka a dvě dcery, každá z jiného vztahu. Všechny tu čekají, ale Vittorio nepřichází. Místo něj dorazí pouze záhadná esemeska – několik slov, která učiní jeho absenci ještě mnohem znepokojivější.

Metafora, 232 stran,249 Kč

Obal knihy

Elizabeth Stroutová: Olive Kitteridgeová je zpět

Volné pokračování knihy Olive Kitteridgeová. Od doby, kdy Olive Kitteridgeová, učitelka v penzi z malého městečka v Maine, ovdověla, uplynuly už dva roky. Smutek ze ztráty manžela ale nezměnil její povahu – dál si nebere servítky, je nekompromisní a naprosto jedinečná. Třináct vzájemně propojených povídek z jejího města a jeho okolí se zaobírá tématy jako osamělost, stárnutí, smutek a rodinné neshody, ale také naděje, útěcha a životní zkušenosti.

Jota, 311 stran, 348 Kč

Obal knihy

Martin Vopěnka: Spící město

Kryštof, dvojčata Ema a Kristýna i malý Samuel ještě donedávna žili ve šťastné rodině. Jednoho rána se ale všechno zničehonic změní. Sourozenci zjistí, že rodiče upadli do spánku, z něhož je není možné probudit. Děti se ocitají v hrozné situaci, v níž se mohou spolehnout jen samy na sebe. Postupně zjišťují, že takhle usnuli všichni rodiče na celém světě. To nejhorší ale sourozence teprve čeká! Jejich malého brášku Samuela totiž unese neznámý muž!

Pikola, 312 stran, 349 Kč

Obal knihy

Hans-Olav Thyvold: Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou

Po náhlé smrti svého pána Majora Thorkildsena zůstane jeho věrný psí přítel Tassen sám s paní Thorkildsenovou. Každý z nich se s tragédií vyrovnává po svém: Tassen se přejídá pochoutkami a paní T. propadne pití. Společné dny jim ale začne zpříjemňovat pobyt v rodinné knihovně, kde si spolu čtou o dobrodružné expedici Roalda Amundsena na jižní pól a smečce jeho neohrožených psů...

Ikar, 280 stran, 379 Kč

Obal knihy

Anne Tylerová: Rusovláska u cesty

Čtyřicátník Micah Mortimer je otrokem svých zvyků. Počítačový odborník na volné noze a správce bytového domu v Baltimoru vede stabilní a pevně ohraničený život a zdá se, že mu to tak naprosto vyhovuje.

Jednoho dne se však jeho rutina rozpadne: Přítelkyně mu řekne, že se bude muset vystěhovat ze svého bytu, a u jeho dveří se objeví cizí teenager s tvrzením, že je jeho syn. Tato překvapení a způsob, jakým obrací Micahův pečlivě zorganizovaný život naruby, ho nenávratně změní.

Ikar, 168 stran, 279 Kč

Obal knihy

Rebecca Gablé: Úsměv Štěstěny

Anglie 1360. Po smrti svého otce, bývalého hraběte z Waringhamu, uprchne dvanáctiletý Robin z klášterní školy. Vstoupí do služby jako stájník na statku, který kdysi patřil jeho rodině. Jako syn údajného velezrádce patří k nemajetným a je odkázaný na milost vrchnosti. Především Mortimer, syn nového hraběte, šikanuje Robina, kde jen může. Mezi chlapci vznikne smrtelné nepřátelství. Ale Robin jde svou cestou, která ho posléze zavede zpět do světa šlechty, rytířství, a nakonec i ke dvoru.

Ikar, 168 stran, 279 Kč

Obal knihy

Jeffery Deaver: Iluze

Pohled na uškrcenou flétnistku, nad níž se ještě sklání vrah, policejní pochůzkářky šokoval. Na jejich rozkaz si ten hnědovlasý padesátník s plnovousem přesto poslušně lehl čelem k zemi. Než však strážkyně zákona stačily k ubohé oběti dojít, ozvalo se prásk a skromný vestibul Manhattanské školy hudby vyplnil záblesk. Pachatel v tu ránu zmizel, opevnil se v koncertním sále a na další pokusy o vyjednávání začal vyhrožovat usmrcením další rukojmí.

A pak dohadování přerušil výstřel. Ženy vpadly do místnosti jenže ta byla… prázdná. Text čte herec a dabér Jan Vondráček.

OneHotBook, 17:50 hodin, 369 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám