Hlavní obsah

Nové knihy: Chlupová, Klíma a Kentová

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je sice už pryč a vystřídal ho podzim, přesto stojí za přečtení průvodce Českým Švýcarskem. Kromě toho aktuální nabídka obsahuje knihu o bratrských neshodách členů britské královské rodiny Williama a Harryho, detektivku bývalého investigativce z Novy Josefa Klímy či poslední, třetí, díl rodinné ságy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Colin O’Brady: Nedosažitelné prvenství

Autorova autobiografie popisuje jeho úspěšné zotavení z tragické nehody, korunované sólovým pochodem o délce 1500 km napříč Antarktidou. Až do prosince 2018 se nikomu nepodařilo přejít pevninskou Antarktidu sám, bez pomoci a jen vlastními silami. A právě k tomu se odhodlal Colin O’Brady, přestože o deset let dříve pochyboval o tom, že bude ještě někdy normálně chodit. Z temnot tragické nehody si vybojoval cestu zpátky na vrchol.

Práh, 264 stran, 349 Kč

Obal knihy

Rick McIntyre: Vzestup vlka 8

Americký národní park Yellowstone se kdysi honosil početnou vlčí populací, avšak ve dvacátých letech minulého století strážci parku zabili posledního z nich. Ve snaze navrátit místnímu ekosystému rovnováhu se pak o několik desetiletí později pokusili přivést vlky zase zpátky. V 90. letech byl spuštěn projekt na obnovení populace vlků v Yellowstonu, jehož důležitou součástí byl autor této knihy.

Práh, 272 stran, 369 Kč

Obal knihy

Jaroslav Čechura, Lukáš Kašpar: V pavučinách času

Kniha shrnuje tři desítky obsáhlých rozhovorů, které s prof. Čechurou vedl novinář a historik Lukáš Kašpar. V pestrém okruhu témat najdeme postavy českých panovníků od císaře Karla IV. až po zimního krále Fridricha Falckého, hrdiny a padouchy husitské éry, ale také bezejmenné obyvatele českých zemí, kteří v době zmíněných panovníků žili, milovali se, zápasili o holé živobytí. Dojde i na otázky zcela aktuální, jako je bourání pomníků historických osobností, nebo na dějiny rockové hudby.

Vyšehrad, 304 stran, 349 Kč

Obal knihy

Danuta Chlupová: Jizva

Katarzyně je něco přes čtyřicet a za celý život nevytáhla paty z rodného Polska. Teď však má pro svou firmu otevřít novou pobočku v Ostravě. Od studenta Martina se dozví o tragické historii blízké vesnice Životice: v srpnu 1944 zde nacisté v odvetě za partyzánský útok na příslušníky gestapa zastřelili během jednoho nedělního rána třicet šest mužů. Katarzyna dojde k názoru, že dávný nacistický masakr může mít spojitost s její devadesátiletou tchyní. Na vlastní pěst rozjede pátrání – netuší ale, že pro vztahy v její rodině to může mít osudové následky.

Vyšehrad, 232 stran, 299 Kč

Obal knihy

Robert Lacey: William a Harry: Bitva bratrů

Synové prince Charlese a princezny Diany se stali první generací britské královské rodiny, kterou od narození na každém krůčku sledovala média. Nejen poddaní Alžběty II., ale i čtenáři a diváci po celém světě tak mají pocit, že o princích Williamovi a Harrym vědí úplně všechno. Autor jako odborník na královskou rodinu svou zasvěcenou sondou do rozkolu mezi oběma bratry dokáže všechny vyvést z omylu. Za důvody roztržky mezi sourozenci, kteří si bývali tak blízcí, se vrací do doby jejich dětství a dospívání.

Práh, 458 stran, 399 Kč

Obal knihy

Josef Klíma: Jak zabít dvakrát

Atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová řeší vraždy v oddělení násilné trestné činnosti, ale ani soukromý život nemá jednoduchý. Na podvody jejího bývalého manžela naletělo i pár kolegů z oddělení a nemají ji tak příliš v lásce. Pubertálními úlety ji trápí dospívající dcera a do toho dostává jako parťáka mladého kolegu Petra Hampla, který – jak se ukazuje – byl převelen na oddělení také kvůli průšvihu v předchozím místě. Kromě toho Klára musí ještě pomáhat kolegyni Marcele, kterou při jedné z předchozích akcí těžce zranil zločinec na útěku a jen ztěžka se vyrovnává se svým zdravotním postižením.

Kalibr, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

Minka Kentová: Dívky z lesů

Devatenáctiletá Wren a její dvě mladší sestry, Sage a Evie, vyrůstají v chatce mimo civilizaci na severu státu New York. Když nejmladší Evie vážně onemocní, jejich matka s ní odejde vyhledat pomoc do nedalekého města. Ale nevracejí se. Pak se objeví cizinec, který tvrdí, že hledá matku dívek a neodejde bez nich. Aby mu unikly, musí Wren a Sage porušit základní pravidlo – opustit les.

Ikar, 224 stran, 299 Kč

Obal knihy

Marie Lacrosseová: Vinařství – Osudové dny

Vychází třetí a poslední díl rodinné ságy. Schweighofen ve Falci, rok 1877. Bývalá služka Irena a její muž, dědic vinařství Franz Gerban, opět žijí ve šťastném manželství. Ovšem Irena přesto cítí, že do manželova světa lepší společnosti nepatří. Protože je Franz často na cestách, trpí čím dál tím víc samotou a hledá pro sebe smysluplnou činnost. Začne se zasazovat o práva dělnic – a přitom se opět setká s bývalým milencem, dělnickým vůdcem Josefem. Franz reaguje prudkou žárlivostí a jejich vztahu hrozí rozpad. Potom se však Franz dozví tajemství, které představuje pro život obou partnerů obrovskou výzvu.

Ikar, 568 stran, 449 Kč

Obal knihy

Petr David, Vladimír Soukup: České Švýcarsko známé i neznámé

Nechte se při svých toulkách inspirovat nejnovější publikací oblíbené autorské dvojice, která doplňuje velmi úspěšné předcházející knihy z téže edice: Brdy známé i neznámé, Šumava známá i neznámá, Krkonoše známé i neznámé, Krušné hory známé i neznámé, Jizerské hory známé i neznámé a Český ráj známý i neznámý. K tradičním atrakcím Českého Švýcarska se řadí zejména plavba soutěskami a také Pravčická brána, největší skalní oblouk v Evropě.

Universum, 216 stran, 399 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám