Hlavní obsah

Nové knihy: Bigas, Sandford, Birchová, Wilsonová, Vančura

Právo, František Cinger

Na začátku nových titulů uvádíme prózu Jiřího Bigase. Následuje detektivka Američana Johna Sandforda a pokračuje příběh britské autorky Carol Birchové. Za zmínku stojí Američané Graham Brown a Clive Cussler. Britská prozaička Jacqueline Wilsonová i Radek Malý a František Petrák vyprávějí pro mládež.

Článek

Jiří Bigas:

Cochcárna

Nové knihy

Příběh o nás, o lidech nového milénia, kteří se dostanou do médií jen v případě černých kronik, barevných zábavných magazínů a vůbec bulvárních plátků. Každý ze čtenářů se na chvilku může stát superstar!

Dauphin, 231 stran, 248 Kč

John Sandford:

Oběť v pasti, Nečekaná oběť, Tajná oběť

Nové knihy

Lucas Davenport musí dodržovat pravidla jako málokdo druhý. Je členem oddělení vražd minneapoliského policejního sboru. Jenže vražd bez motivu, beze stopy po pachateli a bez důkazů přibývá. Lucas dochází k přesvědčení, že když protivník nedodržuje pravidla vražedné hry, jediný způsob, jak jej dostat, je začít porušovat svá vlastní, vnést do řádu hry chaos.

BB art, přeložila Veronika Matysová, 720 stran, 399 Kč

Carol Birchová:

Jamrachův zvěřinec

Nové knihy

Píše se rok 1857. Chudý chlapec Jaffy Brown se potuluje uličkami Londýna. Najednou stane tváří v tvář tygrovi uprchlému ze zvěřince… Z náručí smrti ho zachrání pan Jamrach — přírodopisec, badatel, dovozce a sběratel podivných zvířat a ptáků z celého světa. Jaffy se na velrybářské lodi vydá kolem světa a jeho úkolem bude přivézt draka.

Host, přeložil Tomáš Kačer, 360 stran, 305 Kč

Graham Brown, Clive Cussler:

Ďáblova brána

Nové knihy

NUMA zachraňuje svět před šílencem vlastnícím zbraň hromadného ničení. Kurt Austin, Joe Zavala a zbytek zvláštního týmu NUMA jsou zpět – a čelí dosud nejmocnějšímu nepříteli.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 312 stran, 299 Kč

Jacqueline Wilsonová:

To nejhorší na mé sestře

Nové knihy

Budou spolu klukovská Marty a holčičí Melissa vůbec někdy vycházet? Když se ale jedna z těchto hádek ošklivě zvrtne, dojde konečně Marty, jak moc pro ni její setra znamená?

BB art, přeložila Daniela Feltová, 240 stran, 229 Kč

Radek Malý, František Petrák:

Kamarádi z abecedy

Nové knihy

Občas nás dospělé děti upozorní na to, že písmenka vypadají jako něco. Jako stříška, jako tlustá babička nebo jako srpek měsíce. František Petrák namaloval písmenka jako šašky a postavičky.

Host, 72 stran, 179 Kč

Vladislav Vančura:

Kubula a Kuba Kubikula

Nové knihy

Medvědář Kuba Kubikula chodil po světě se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou dlouho, ale najednou už si s ním opravdu nevěděl rady.

Albatros, 96 stran, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám