Hlavní obsah

Nová DVD: Volný pád, Vášeň mezi řádky a Captain America: Návrat prvního Avengera

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za jedno z nejlepších gay dramat je považován film Volný pád. Ralph Fiennes hraje Charlese Dickense a zároveň je režisérem životopisného filmu Vášeň mezi řádky. Další dobrodružství muže řečeného Captain America má podtitul Návrat prvního Avengera.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 33. týden

Článek

Volný pád

Nová DVD

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Markově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Markova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži.

Volný pád, USA 2013, drama, 100 min., režie: Stephan Lacant, hrají: Hanno Koffler, Max Riemelt, Katharina Schüttler, Maren Kroymann a další.

Vášeň mezi řádky

Nová DVD

Nelly je šťastně vdaná matka a učitelka. Ve vzpomínkách ji ale pronásledují výčitky svědomí z dob, kdy žila ve vztahu s Charlesem Dickensem, s nímž ji pojilo úžasné, ale křehké pouto.

Dickens – slavný, odměřený a citově vyprahlý spisovatel – se do Nelly, která pocházela z herecké rodiny, vášnivě zamiloval. Z Nelly se stal objekt Dickensovy vášně i jeho múza, ale za cenu, že navždy bude „paní Neviditelnou“.

Vášeň mezi řádky, Velká Británie 2013, životopisný, 107 min., režie: Ralph Fiennes, hrají: Ralph Fiennes, Michelle Fairleyová, Felicity Jonesová, Kristin Scott Thomasová a další.

Captain America: Návrat prvního Avengera

Nová DVD

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když však dojde k napadení jeho kolegy z organizace S.H.I.E.L.D., musí se znovu zamotat do sítě intrik, které sužují celý svět.

Captain America: Návrat prvního Avengera, USA 2014, akční, 130 min., režie: Anthony Russo, Joe Russo, hrají: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johanssonová, Robert Redford, Sebastian Stan a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám