Hlavní obsah

Nová DVD: Klauni, Babovřesky 2, 10 pravidel, jak sbalit holku a Zuzana Michnová a hosté

Právo, Věra Míšková

Tento týden vychází na DVD hned několik českých filmů. Klauni režiséra Viktora Tauše konfrontují tři bývalé kamarády, kteří se po letech sejdou, aby to ještě jednou roztočili. Milovníci Troškovy komedie Babovřesky si přijdou na své při sledování dvojky. Unikátní záznam z vyprodaného koncertu Zuzany Michnové, skupiny Marsyas a hostů přináší ojedinělý hudební zážitek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 35. týden

Článek

Klauni

Nová DVD

Na počátku kariéry vytvořili Oskar, Max a Viktor klaunskou skupinu Busters. Jejich klauniády představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace v komunistickém režimu bývalého Československa. Pak se však mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo. Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci.

Klauni, Česko / Finsko / Lucembursko / Slovensko 2013, Drama, 120 min., režie: Viktor Tauš, hrají: Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Didier Flamand, Julie Ferrier, Kati Outinen, Eva Jeníčková a další.

Babovřesky 2

Nová DVD

Drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na chalupu, aby tu alespoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku – třeba si jí nějaký hokejista všimne a holka udělá terno. Horáčková se navíc chce pomstít starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě...

Babovřesky 2, ČR 2014, komedie, 106 min., režie: Zdeněk Troška, hrají: Lukáš Langmajer, Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Martin Stropnický a další.

10 pravidel, jak sbalit holku

Nová DVD

Marek je příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Jeho největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy, ale holku sbalit neumí. Jednoho dne mu však překříží cestu dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že není schopen ani udělat zkoušky. V ten moment se do věci obují jeho přátelé, kteří povolají na pomoc Markova otce, úspěšného vydavatele bestsellerů na téma jak získat ženu.

10 pravidel jak sbalit holku, ČR 2014, komedie, 100 min., režie: Karel Janák, hrají: Matouš Ruml, Kristína Svarinská, Miroslav Donutil, Jakub Prachař, Jan Dolanský, Tereza Nvotová a další.

Zuzana Michnová a hosté

Nová DVD

Tento koncert byl původně uspořádán pro potřeby natáčení celovečerního filmu o Zuzaně Michnové Jsem slavná tak akorát, nahrávka se však vydařila natolik, že bylo rozhodnuto ji vydat samostatně formou živého DVD záznamu.

Zuzana Michnová a hosté, ČR 2014, hudební dokument, 84 min., účinkují: Marsyas, Zuzana Michnová, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Oskar Petr a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám