Hlavní obsah

Nová CD - White Stripes, Celine Dion i Melanie C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden budou mít radost fanoušci amerického rockového dua White Stripes, kteří nahráli novinku Icky Thump. Smutní nebudou ani příznivci Celine Dion, která představuje desku D'Elles nebo Melanie C s albem This Time.

Článek

White Stripes: Icky Thump

Sourozenci Jack White a Meg Whiteová z Detroitu jsou známí jako White Stripes. Jejich styl by se dal charakterizovat jako minimalistický rock. Na scéně působí od roku 1997, kdy vydali singl Let´s Abke Hands a brzy na to i debut The Big Three Miller My Baby, který vzbudil senzaci hlavně díky pódiové prezentaci. Další rozruch způsobili v roce 1998, kdy se do nich doslova zamilovala celá Velká Británie, když tam představili svou desku De Stijl. Get Behind Me z roku 2004, z něhož pochází jejich největší hit Seven Nation Army, jim vynesla cenu Grammy.

XL Recordings

Celine Dion: D'Elles

Zpěvačku Celine Dion, která pochází z frankofonní části Kanady Quebeku, netřeba příliš představovat, na špici populární hudby působí již mnoho let a jejímu hitu My Heart Will Go On z filmu Titanic neunikl určitě nikdo.

Své nové album  D'Elles nazpívala celé francouzsky a najdete na něm třináct písní. Zajímavostí zajisté je, že texty na celé album napsaly pouze ženy z Francie a Quebeku. Jako první vlaštovka se do rádií dostal singl S´il N´en Restait Qu´une, pod kterým je jako skladatel podepsán Françoise Dorin.

Sony BMG

Melanie C: This Time

Bývalá zpěvačka britských Spice Girls Melanie C natočila během své sólové kariéry již čtyři desky, které ji zařadili mezi nejúspěšnější britské interpretky. Její novinka This Time vyšla sice již před nějakou dobou, ale k nám dorazila až teď. Oproti jejím předchozím deskám, na které si většinu věcí skládala sama, teď dala prostor jiným, povětšinou známých autorům jako například Cathy Dennisové nebo Guy Chambersovi.

Warner Music 

Mutya Buena: Real Girl

Pokud vám nic neříká jméno Mutya Buena, určitě budete znát skupinu Sugababes, kde tato zpěvačka ještě předloni působila. Po odchodu se dala na sólovou dráhu a ovoce jejího snažení najdete na sólovém debutu Real Girl. Deska se jmenuje podle pilotního singlu, který obsahuje sampl ze známého hitu Lennyho Kravitze It Aint Over Til Its Over. Na albu se nadále podíleli George Michael, Amy Winehouse či Groove Armada.

Universal Music 

Quanti minoris: Pijácké mravy

Pokud nevíte, co si představit pod charakteristikou středověký pouliční bigbít, můžete to zjistit na albu Quanti minoris, kteří tento druh hudby produkují. Jejich repertoár tvoří zhudebněná poezie středověkých autorů. Hudba je vlastní a je pouze inspirována hudbou z přelomu středověku a novověku. Pro podpoření autentické atmosféry jsou i zde použity skladby nebo části skladeb Johna Dowlanda, J.S. Bacha a podobně.

Indies Records

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám