Hlavní obsah

Nová CD - The Strokes, Lucie Bílá i Green Day

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro každého něco přinášejí hudební novinky tohoto týdne – rockové srdcaře nadchne novinka The Strokes Angles, případně živák Green Day Awesome As F**k, příznivce popu zase potěší deska Lucie Bílé Duety Nabílo.

Článek

The Strokes: Angles

Rockeři The Strokes slibovali na novém albu Angels návrat ke kořenům. Zda slib splnili, máte možnost konečně posoudit sami. Novinka je první deskou od roku 2006, kdy vydali veleúspěšné First Impressions of Earth.

Album Angles bylo nahráno ve studiu kytaristy Alberta Hammonda, Jr. a kapela si ho produkovala sama, kromě skladby Life Is Simple In The Moonlight, kterou ohlídal Joe Chiccarelli. Prvním singlem je skladba Under Cover Of Darkness.

Sony Music

Lucie Bílá: Duety Nabílo

K letošním dubnovým půlkulatým narozeninám si Lucie Bílá nadělila desku Duety Nabílo, kde zkompletovala to nejlepší v televizního pořadu Lucie naBílo, která vychází ve verzi CD i DVD.

Duety s nejoblíbenější českou slavicí zpívají přední osobnosti české a slovenské hudební scény, jako Karel Gott, Marta Kubišová, Jožo Ráž, Hana Zagorová, No Name, Marie Rottrová, Pavol Habera, Věra Špinarová či Petr Janda. Nenapodobitelnou atmosféru má spojení s hercem Milanem Lasicou v křehkém retro songu Hvězdy jako hvězdy. Krásnou vzpomínkou jsou duety s Karlem Černochem v evergreenu Zrcadlo a s Petrem Mukem ve velkém pěveckém čísle Valčík z muzikálu Evita.

EMI

Green Day: Awesome As F**k

Neopunkeři Green Day projeli v roce 2009 prakticky celý svět s turné k desce 21st Century Breakdown. Pokud jste se neměli možnost vidět některý z koncertů, nachystali vám alespoň ochutnávku prostřednictvím CD nebo DVD.

Verze CD je poněkud okleštěná, obsahuje výběr sedmnácti písniček, prý těch nejlepších, z různých koncertů štace. DVD zaznamenává už kompletní koncert z japonského města Saitama. Jako bonus najdete na obou verzích songu Cigarettes And Valentines.

Supraphon/Warner Music

Škwor: Drsnej kraj

Po třech letech vychází novinka pražského rockového kvarteta Škwor Drsnej kraj, která opět přináší nápadité melodické linky, silné refrény, naštvané, kritické i vtipné texty. Jako bonus je k albu připojeno DVD se záznamem loňského koncertu ve Kbelích, rozhovory s muzikanty, dokument o natáčení alba a další zajímavosti .

CD samotné obsahuje šestnáct písniček, z nichž Tak to jsme my znají příznivci Škworu z dva roky staré kompilace Sečteno podtrženo a Stíny a mráz zase z repertoáru rakouského zpěváka Falca, v původní verzi nazvané Out Of The Dark.

Supraphon

Ronan Keating & Burt Bacharach: When Ronan Met Burt

Zpěvák irského boybandu Ronan Keating (mimochodem, zrovna jsou společně na turné) vydává album When Ronan Met Burt, na němž spolupracoval s americkým hudebníkem, producentem a skladatelem Burtem Bacharachem, jehož velmi obdivuje: „Spolupráce s Burtem Bacharachem je pro mě prozatím ta největší výzva, které se mi jako zpěvákovi mohlo dostat.“ Bacharachovi tato kolaborace zase přináší příležitost oslovit mladší posluchače.

Deska obsahuje například písně The Look Of Love nebo I Just Don´t Know What To Do With Myself, které v minulosti nazpívala třeba zpěvačka Dusty Springfield.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám