Hlavní obsah

Nová CD - Lady Gaga, Čechomor i Traband

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vycházejících hudebních nahrávek tohoto týdne převažují domácí jména nad zahraničními - Čechomor, Traband nebo Ecstasy Of Saint Theresa. Ve výčtu jsme rozhodně nemohli pominout Američanku Lady Gaga s její Born This Way.

Článek

Lady Gaga: Born This Way

Americká elektro-popová zpěvačka známá pod aliasem Lady Gaga vydává své druhé album Born This Way, na kterém pracovala po dva roky. Produkce desky se opětovně ujal švédský producent RedOne, který stojí vlastně za všemi dosavadními hity této MTV ikony.

Albu, na které se ve standardní verzi vtěsnalo čtrnáct písniček, předcházely hned dva singly, vedle již zmiňovaného Born This Way, ještě singl Judas, na kterém Lady Gaga malinko přitvrdila a zrychlila.

Universal Music

Čechomor: Místečko

Folkrocková skupina Čechomor vydává po šesti letech novou řadovou desku s názvem Místečko. Stejně jako v případě jejich nejpovedenější desky Proměny, na kterou dohlížel Jaz Coleman, se i tentokrát při hledání producenta obrátili do zahraniční a požádali rodáka z irského Dublinu žijícího v New Yorku - skladatele, kytaristu a producenta Gerry Leonarda. Kromě jeho se na albu objeví i další zahraniční jména, např. Tony Levin, Doug Yowell nebo Ivan Tásler.

Ve třinácti nových písních uslyšíte krom Čechomoru například stálého hosta kapely Lenku Dusilovou nebo mladou Ewu Farnou.

Universal Music

Ecstasy Of Saint Theresa: 10.10.10. / Live

Pražská formace Ecstasy Of Saint Theresa patří k nejpopulárnějším uskupením naší alternativní scény, v porevolučních dobách se dokázala prosadit dokonce i v Anglii a Americe. Tvoří hudbu pro náročnější publikum a profiluje se interpret, který se vždy pokouší hledat nové cesty, souvislosti i způsob prezentace.

Loni na podzim skupina vyrazila na krátké turné, jehož součástí byla též zastávka v Národním divadle. Koncert v rámci projektu Absolut Inspiration byl natočen a vychází na DVD a Blu-ray nosiči. Na Nové scéně ND představila EOST pomyslné "best of" své tvorby, písně přehrála v netradičním aranžmá a doplnila je působivou vizuální prezentací včetně světelných šatů, které oblékla zpěvačka Kateřina Winterová.

EMI

Traband: Neslýchané!

Neslýchané, je nové řadové album folkrockové skupiny Traband, které přichází rok po desce Domasa. Novinka se od ní v mnoha směrech liší: přírodní lyrika jde tentokrát stranou, album je koncipováno jako sbírka příběhů, lidských osudů. Jedenáct písní zahrnuje jak songy již prověřené na koncertech, tak úplně panenské.

CD doplňuje DVD se staršími skladbami skupiny, které jsou přetlumočené do znakové řeči a zaznamenány v podobě videoklipů. Díky tomu mohou mít společný hudební zážitek slyšící i neslyšící posluchači současně.

Indies

Mona: Mona

Rocková skupina z amerického Nashvillu se představuje eponymním debutovým albem. Inspirací jim byly skupiny jako U2 nebo Kings of Leon, což se výrazně odráží i v jejich tvorbě. Mona neunikla pozornosti komise BBC sestavující Sound Of 2011, která je na seznam zařadila.

Dvanáct písní představili hned tři singly: Listen To Your Love, Trouble On The Way a Teenager.

Universal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám