Hlavní obsah

Nová CD - Korn, Gogol Bordello i Bad Religion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hudebních novinek tohoto týdne bychom vám doporučili například novou desku numetalových Korn, zajímavé gypsy punkové kapely Gogol Bordello nebo punkových moralistů Bad Religion.

Článek

Korn: Untitled

Zakladatelé numetalu Korn rostou a zrají. Po koncertě v Praze přicházejí Korn s osmou studiovou a bezejmennou deskou. Je na ní třináct originálních tracků. Nejenže Korn změnili vydavatele, ale vyměnili i bubeníka.

Začal s nimi hrát Terry Bozzio, který hrál s Frankem Zappou a basák Fieldy si změnu moc pochvaluje. "Když přišel a poprvé jsme ho viděli ve studiu hrát, úplně nás to sfouklo. Byli jsme uneseni. Vidět ho při práci za tou jeho obří soustavou... No prostě bez přehánění, spadly nám čelisti a hlavou se nám honilo, že to snad ani není možný. Napasovat naší muziku na ten jeho bláznivý styl, to byla obrovská výzva," řekl.

Změnilo to dynamiku a náladu muziky i kapely a to se všechno projevilo na novém albu. Už první singl Evolution naznačil jak bude nová deska Korn vypadat.

Emi/Virgin 

Gogol Bordello: Super Taranta

Gypsy punková kapela Gogol Bordello pochází z Ameriky, kde ji roku 1999 dali dohromady ruští přistěhovalci. Jméno si dali z části po svém oblíbeném spisovateli Nikolaji V. Gogolovi a Bordelo se vztahuje zkrátka k tomu, co se nazývá bordelem. Svou originalitou a živelností, které představili na albu Gypsy Punks: Underdog World Strike, okamžitě zaujali kritiku a dostali se na stránky prestižních novin u časopisů - od The Wall Street Journal po RollingStone.

Jejich nové album bylo inspirováno jihoamerickým domorodým tancem tarantella a jmenuje se Super Taranta. Pokud byste je chtěli vidět na živo, máte možnost 24. listopadu v Divadle Archa.

Day After 

Bad Religion: New Maps Of Hel

Bad Religion patří ke klasikům amerického punku, na scéně působí už čtvrtstoletí. Řada jejich písní byla velmi kritických k americké společnosti. Jejich melodický punk byl v polovině 90. let velkou inspirací pro tehdy nastupující a velmi úspěšné neopunkové kapely, jako byly Offspring a Green Day.  Skupina také vede svou vlastní značku Epitaph, které se stala v 90. let jedním z nejvýznamnějších punkových labelů.

Právě k nám s malým zpožděním přichází jejich poslední CD New Maps Of Hell, která byla nahrána ve studiu Grand Master v Los Angeles s producentem Joem Barresim.

Maximum Underground

Thrills The: Teenager

Thrills, známá pětice z Dublinu nám naservíruje v pořadí již třetí album nazvané Teenager. Obě předchozí desky překonaly v prodeji pomyslnou miliónovou hranici a lze jen doufat, že i novinkovému albu se povede obdobně. Producentem Teenager byl opět Tony Hoffer, který produkoval i jejich starší desky So Much Fot The City a Let's Bottle Bohemia. Zatímco zmiňovaná alba byla nahrána ve studiu v Los Angeles, novinku kapela natáčela v prosinci minulého roku ve Warehouse studios ve Vancouveru. Jak pánové uvedli, Kanadu považují od té doby za svůj druhý domov.

Emi/Virgin 

Rolling Stones: The Biggest Bang

Tento týden jsme  do našeho výběru zařadili i jedno DVD. Že  Rolling Stones nejsou žádní troškaři, to dokazují jak svými velkolepými show, precizními nahrávkami nebo právě obsáhle pojatými DVD. The Biggest Bang vydávají k pořád ještě probíhajícímu turné a materiálu už nasbírali tolik, že vychází hned ve čtyř diskové podobě. V sedmi hodinách materiálu najdete koncerty z Austinu v Texasu a brazilského Ria, materiál ze různých míst turné. Jako bonus tu najdete i šest skladeb, které na žádném DVD ještě nevyšly.

Universal Music 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám