Hlavní obsah

Nová alba: Jack Garratt, The 1975 nebo Jiří Schelinger

Právo, Jaroslav Špulák

Jack Garratt měl být skvělý, ale debutové album tohoto britského mladíka je spíše dokladem absence nosných nápadů bez ohledu na to, že se tváří, že do mainstreamu nepatří a nechce. The 1975 vydávají před svým příjezdem na Rock for People letos v červenci své druhé album, Jiří Schelinger se zase připomene fanouškům dvěma alby ze sedmdesátých let.

Článek

Jack Garratt: Phase

Foto: Universal Music

NOvá alba

Mělo to být dobré album, protože britský zpěvák Jack Garratt uspěl v dalším ročníku britské hudební ankety pro objevy Sound Of 2016, kterou vyhlašuje BBC. Album, je ale mdlé, utahané a v zásadě velmi průměrné.

The 1975: I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It

Druhé album britské indierockové skupiny navazuje v mnohém na povedený debut. Kapela v něm opět využívá jak zvuku kytar, tak elektroniky, stejně tak originálního pěveckého projevu Matthewa Healyho.

Arakain: Arakadabra

Foto: archív Arakainu

NOvá alba

Další album české metalové legendy přináší řízné písničky, ve kterých není ani tak důležitý text, jako melodie, riffy a případně i kytarová sóla. Výborný je zpěvák Honza Toužimský. Arakain momentálně vyráží na koncertní turné spolu s kapelou Dymytry.

Marpo: Lone Survivor

Foto: Mafia Records

NOvá alba

Rapper Marpo vydává své šesté album. Tvrdí o něm, že je nejosobnější a nejvyspělejší, jaké v jeho diskografii je. Mezi hosty jsou Ektor, Separ, Kali, Ironkap a další. Křest kolekce proběhne 22. dubna v Malé sportovní hale na Výstavišti v Praze.

Jiří Schelinger, F. R. Čech: Hrrr na ně... / ...nám se líbí...

Foto: Supraphon

NOvá alba

Vzpomínka na konec sedmdesátých let, kdy vyšla dvě povedená alba talentovaného českého rockového zpěváka Jiřího Schelingera. Ve dvojalbové edici je ke každé desce přidáno několik bonusů v podobě písniček, které vyšly na singlech.

Laura a její tygři: Žár trvá / Továrna na sny

Foto: Supraphon

NOvá alba

Laura a její tygři si připomíná třicet let od vydání svého debutového alba Žár trvá a přidává k němu do kolekce novinku. Ta nabízí šlapající muziku i energii, kterou kapela za poslední léta vůbec nepozbyla.

Petra Göbelová: Normální žena

Foto: archív Milana Hermana

NOvá alba

Petra Göbelová je mladá ostravská písničkářka, která studuje na brněnské JAMU. Své první album Normální žena natočila v roce 2014 ve studiu Mercury v Rokycanech. Na albu Petra zpívá a hraje na akustickou kytaru a nabízí vlídné a chytré písničky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám