Hlavní obsah

Nová alba: Debbi, Blondie, Slowdive či SharkaSs

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý týden se zajímavými novinkami. Se třetím albem přichází česká zpěvačka Debbi, s debutem její kolegyně SharkaSs, je třeba nepřehlédnout novinky skupin Blondie či Slowdive, jež přišla s čerstvým albem po dvaadvaceti letech.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Debbi: Break

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí album české zpěvačky Debbi produkoval Dušan Neuwerth. Interpretka se dotýká moderních podob popu, skladby znějí moderně, je v nich život a nápaditá melodika. Vše je zpíváno anglicky.

Blondie: Pollinator

Foto: Warner Music

Nová alba

Jedenácté studiové album americké rockové kapely Blondie je v její diskografii nové po třech letech. Formace na něm tentokrát ctí svůj tradiční sound, a jako obvykle sází na příjemný hlas zpěvačky Debbie Harryové.

SharkaSs: Protiklady

Foto: Supraphon

Nová alba

Debutové album dvaadvacetileté české skladatelky, zpěvačky a textařky SharkaSs přináší skladby vedené v duchu nezávislého poprocku míseného s hip-hopem. V textech je občas kontroverzní, v hudební složce pracuje s průniky dalších žánrů.

Slowdive: Slowdive

Foto: Dead Oceans

Nová alba

Legendární britská dreampopová kapela z Readingu se před třemi roky vrátila po devatenáctiletém mlčení na scénu. Nyní vydává novou desku, v pořadí čtvrtou, přičemž předešlá Pygmalion vyšla v roce 1995.

Nick Cave And The Bad Seeds: Lovely Creatures

Foto: Warner Music

Nová alba

Na výběrovém dvojalbu je jednadvacet skladeb, které vytvořili australský hudebník, textař a zpěvák Nick Cave se svou doprovodnou kapelou The Bad Seeds. Nejstarší záznamy sahají až do první poloviny osmdesátých let.

Budoár staré dámy: Sůl

Foto: Indies Scope Records

Nová alba

Nové album brněnské alternativní skupiny vzniklo v létě a na podzim 2016. Texty hledí s nadhledem kolem sebe. Kromě těch od zpěvačky Marty Kovářové jsou na albu také zhudebněné texty básníka Karla Šiktance, Lubora Kasala a výtvarníka Paula Klee.

The Afghan Whigs: In Spades

Foto: Sub Pop Records

Nová alba

Americká rocková kapela přichází se svou v pořadí osmou studiovou albovou nahrávkou. Je na ní deset skladeb, na jejichž realizaci se ve studiu podílela řada hudebníků. Reakce zahraničních médií na desku jsou vcelku pozitivní.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám