Hlavní obsah

Nová alba: Conor Maynard, Bob Marley a rappeři

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejzajímavějším albovým úkazem tohoto týdne je novinka mladého britského zpěváka Conora Maynarda. Jeho příběh je jako sen, výsledek jeho umělecké práce stojí za pozornost. Za zmínku ale stojí i kompilace hitů Boba Marleyho a jeho The Wailers, stejně tak novinky slavných rapperů.

Článek

Conor Maynard: Contrast

Foto: EMI Music

Nová alba

Devatenáctiletý Angličan Conor Maynard je na hudební scéně zjevením. Pochází z Brightonu a loni o jeho talentu vědělo sotva několik spolužáků ze střední školy. Dnes má sedmý nejsledovanější YouTube kanál v Anglii a na svém kontě úspěšný singl Can’t Say No. Jeho příběh připomíná pohádku. Někdy před rokem natočil talentovaný mladík několik klipů, ve kterých zpívá písně svých oblíbených interpretů, a videa zavěsil na internet. Takřka vzápětí se kolem něho strhl poprask nebývalých rozměrů.

Fanoušci dotčených interpretů reagovali s takovým nadšením, že vzbudili zájem samotných umělců. Zpěvák Chris Brown se o Conorovi zmínil na Twitteru, kolega Ne-Yo mu dokonce zavolal s nabídkou produkovat desku. Následoval podpis nahrávací smlouvy a koncem loňského roku už Maynard vstupoval do ankety MTV Brand New For 2012 jako jeden ze spolufavoritů. A soutěž přesvědčivě vyhrál, když obdržel přes 45% hlasů. Zařadil se tak na seznam vítězů, na kterém figurují třeba Lady Gaga, Tinie Tempah, Justin Bieber nebo Jessie J.

Bob Marley & The Wailers: True Roots

Foto: Warner Music

Nová alba

Premiéra dokumentárního hudebního filmu Kevina MacDonalda „Marley“, který vypráví o životě a tvorbě legendárního popularizátora reggae Boba Marleyho, připomíná především fragmenty méně známých částí jeho životního i uměleckého příběhu. Na trh se ve stejné době dostaly i dvě další kompilace Marleyových písniček, které vydala francouzská společnost Milan. Jedna z nich se jmenuje True Roots a je na ní třicet skladeb z tvorby Jamajčana. Mimo jiné se jedná o písně Get Up Stand Up, Exodus, I Shot The Sheriff, No Woman, No Cry nebo Could You Be Loved.

Flo Rida: Wild One

Foto: Warner Music

Nová alba

Americký zpěvák a rapper Flo Rida přizval ke spolupráci na svém v pořadí čtvrtém studiovém albu kolegy Dr. Lukea, T-Paina, Chrise Browna, LMFAO, Trine a Ne-Ya. Jako singl se v éteru objevila komerčně docela úspěšná skladba Good Feeling. Pro jedny je Flo Rida obvyklá popová hvězda, pro druhé mašina na hity a velkovýrobna písniček, které se programově podrobují masovému gustu. Ve všech případech jsou to ale pro oblast šoubyznysu dobré vlastnosti. Přestože je evidentní, že hity na nové desce nejsou ničím výjimečné a je otázkou, zda se vůbec o nějaké hity jedná, na světě je album, které svou poplatností současným potřebám popu krátkodobě jistě uspěje.

Nas: Life Is Good

Foto: Universal Music

Nová alba

Life Is Good je desáté album v diskografii Nase, uznávaného a jednoho z nejvíce kontroverzních a nekompromisních amerických rapperů. S deskou mu producentsky pomohli Polow Da Don, DJ Green Lantern, Mark Ronson, Stic.Man Dead Prez, Jay Electronica, Stargate, DJ Cool & Dre. Ve skladbě Fried Chicklen se objevil i Busta Rhymes. prvním singlem je skladba The Don.

Reklama

Výběr článků

Načítám