Hlavní obsah

Norah Jonesová dominuje americkému albovému žebříčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Norah Jonesová, které loni posbírala osm cen Grammy, už po šest týdnů jednoznačně kraluje americkému žebříčku nejprodávanějších desek se svým druhým albem Feels Like Home. V posledním týdnu se ho v USA prodalo dalších 147 000.

Článek

Jak uvádí internetová verze časopisu Rolling Stone, jde o nejdelší dobu, kdy se album udrželo v čele žebříčku od léta 2000, kdy vyšlo Eminemovo The Marshall Mathers LP .

Na začátku roku ovšem nebyla konkurence tak silná, druhé je album Split Personality rappera Cassidiho, kterého se prodalo 118 000 kusů. Přes sto tisíc se opět dostala i deska Evanescene Fallen, která se ovšem nikdy nevyšplhala v žebříčku na vyšší než druhé místo, a deska Jessiky Simpsonové In This Skin.

Nyní ale bude muset Feels Like Home čelit silněné konkurenci, nová alba vydávají tento týden Usher, The Vines a N.E.R.D tedy Chad Hugo a Pharrell Williams . Ti jsou známi především jako producenti podepsaní po písněmi No Doubt, Kelis a Britney Spears. Spolupracovali i s rappery Jayem Z a Busta Rhymes. Druhé album Fly Or Die kombinuje funk s hudbou šedesátých let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám