Hlavní obsah

Nick Cave poděkoval fanouškům za slova útěchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebník Nick Cave minulý týden poděkoval fanouškům za vyjádření soustrasti po smrti svého jednatřicetiletého syna Jethra. Jethro Lazenby Cave byl herec a model. Pracoval mimo jiné pro módní domy Balenciaga a Versace. Realizoval se rovněž jako fotograf. Před svou smrtí však žil v chudobě.

Foto: Jan Handrejch , Právo

Australan Nick Cave nepřerušil turné a do Prahy dorazí.

Článek

Nick Cave potvrdil úmrtí syna poté, co se tato informace objevila na serveru NME.com. „S velkým zármutkem potvrzuji, že můj syn Jethro zemřel. Respektujte, prosím, naše soukromí,“ napsal australský zpěvák, skladatel a hudebník.

Následně o skonu svého syna několik dnů mlčel, ale nakonec se vyjádřil na svém webu The Red Hand Files. Nejprve citoval vzkaz od jedné z fanynek, Teresy z Austrálie, která mu vyjádřila soustrast. Cave jí a současně i všem fanouškům odpověděl.

„Drahá Tereso, děkuji za tvůj dopis. Mnoho lidí mi o Jethrovi psalo, posílali mi soustrastné zprávy i milá slova. Tyto dopisy jsou pro mě velkým zdrojem útěchy. Rád bych ti poděkoval za tvou podporu,“ stojí v jeho vzkazu.

Jethro, který skonal 9. května, je už druhý ze čtyř synů Cavea, jenž předčasně zemřel. Před sedmi lety zahynul tehdy patnáctiletý Arthur, když po požití LSD spadl z útesu v anglickém Brightonu.

Jak se ukázalo, život Jethra nebyl nijak jednoduchý. V minulosti médiím řekl, že pro něho bylo těžké žít a prosadit se v otcově stínu. Později se jejich vztah urovnal. Novináři ze serveru Daily Mail o něm nyní přinesli nové informace. Podle nich bojoval s drogovou závislostí. Zmínili i spirálu nepříjemných a smutných příhod, která nakonec vedla k jeho smrti.

Pár dní před tragickou událostí byl propuštěn z vazby, kde pobýval za to, že napadl svou matku, jež mu odmítla koupit cigarety. Protože byl předtím v podmínce, vyslechl si obvinění z napadení a porušení soudních příkazů. List Daily Mail také uvedl, že žil několik měsíců v extrémní chudobě, což ho nutilo krást jídlo z obchodů.

Nick Cave navzdory rodinné tragédii neoznámil přerušení koncertního turné. Ve čtvrtek 23. června se tedy představí v Praze na festivalu Metronome.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám