Hlavní obsah

Největší hity Rottrové na vinylu

Novinky, Stanislav Dvořák

I Marie Rottrová naskočila na vinylovou vlnu. Výběrovka Všechno nejlepší přešla z CD nově na gramofonovou desku. Zpěvačka si skladby sama vybrala a seřadila.

Foto: Majka Votavová

Marie Rottrová

Článek

Na stranu A Marie Rottrová umístila skladby Večerem zhýčkaná, Měli jsme se potkat dřív, S tím bláznem si nic nezačínej, Ten vůz už jel, Markétka a Lásko voníš deštěm, „béčko“ vinylu obsadily Řeka lásky, Zřejmě letos nikde nejsou kytky, Lásko..., Kůň bílý, Skořápky ořechů a To mám tak ráda.

„Marie má ten zvláštní dar, že když zpívá, má každý z posluchačů pocit, že zpívá jen pro něho. Přitom, jak vím, se nikdy nepodbízela lacinou vyzývavostí. Působí skrytým ohněm. Už na startu své úspěšné kariéry to nebyla žádná instantní hvězdička, a tak se z ní časem stala hvězda stálice. Osobnost, oblíbená a uznávaná bez věkových bariér. Písně různých barev, rytmů a citových nábojů zvládá s dokonalým cítěním, bezchybnou intonací a dikcí. Slova v jejím podání jako kdyby znamenala víc, než říkají,“ uvedla Jiřina Fikejzová, která je coby textařka podepsána hned pod několika písněmi.

Texty k původním i převzatým hitům psali také Jaroslav Wykrent, Zdeněk Borovec a Jaromír Nohavica. Kvůli jemnějším aranžím a soulovému témbru vokálu Supraphon zvolil při rytí do výrobní matrice lak umožňující optimální přenos i těch nejtišších pasáží. Součástí obalu LP je také sada fotografií Majky Votavové ze speciální „bílé“ edice.

Ceny Jantar získali Kačo, Rottrová i Štreit

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám