Hlavní obsah

Nejlepšími dabéry jsou pro letošek Ivana Milbachová a Vladimír Brabec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu v sobotu získali herci Ivana Milbachová a Vladimír Brabec. Milbachová ocenění dostala za roli senátorky Palinové ve filmu Prezidentské volby, Brabec za roli Toma ve snímku Pouť. Součástí slavnostního večera v Přelouši na Pardubicku bylo také udílení dalších cen.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vladimír Brabec

Článek

Na udělení ceny za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu byly v letošním 19. ročníku kromě Milbachové nominovány také Jitka Ježková a Miluše Šplechtová. Na nejlepší mužský herecký výkon v dabingu byli nominováni kromě Brabce také Saša Rašilov a Jan Vlasák.

Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu letos získali Hana Talpová a Antonín Molčík. Cenu za celoživotní mimořádnou dabingovou tvorbu dostal mistr zvuku Jiří Šesták. Zvláštní cenu Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků si odnesl seriál Simpsonovi XXIII., kde režii dabingu zajistil Zdeněk Štepán.

Cenu Jednoty tlumočníků a překladatelů za mimořádnou kvalitu překladu a úpravy získal snímek Serge Gainsbourg - Heroický život, kde překlad a dialogy připravila Anna Kareninová. Stejný snímek získal Cenu FITESu za mimořádné dabingové zpracování hodnotného audiovizuálního díla včetně seriálů.

Cenu Asociace pracovníků se zvukem za nejlepší zvuk získal snímek Prezidentské volby. Udělená byla také Zvláštní cena poroty za mimořádný dětský herecký výkon v dabingu, kterou získal Jakub Němčok za roli Oskara ve snímku Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko.

Přelouč hostí předávání cen od roku 1995

Dalším z ocenění byla i Cena diváků za nejlepší výkon nebo dílo v dabingu, hlasující na webu www.dabingforum.cz rozhodli, že cenu získal Zdeněk Podhůrský za roli Nicholase Rushe v seriálu Hvězdná brána: Hluboký vesmír.

Například loni získali Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu herečka Jana Hlaváčová a herec Jaromír Meduna. Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu a měly by být stimulem pro práci všech, kdo se na této umělecké disciplíně podílejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám