Hlavní obsah

Neckář skončil v náručí ministra

ČTK, VLA, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šedesátiny, kterých se zpěvák Václav Neckář dožije 23. října, oslavil s předstihem v úterý večer na galakoncertu v pražské Lucerně. Zpěvák se na koncertní pódium vrátil po téměř roční přestávce poté, co loni v listopadu přestál mozkovou příhodu. "Děkuju mockrát, pro mě to bude dneska opravdu moc těžký," přivítal se rozpačitě s publikem.

Foto: Jana Bečková

Hurvínek

Článek

Když Neckář mluvil, lehce zadrhával, texty písní však byly naprosto srozumitelné. Poté, co zazpíval hit Ša-la-la-la-li, pookřál a několikrát si při zpěvu poskočil jako zamlada. Když však v závěru koncertu přijímal gratulaci od Pavla Dostála, unavený zpěvák na chvíli ztratil rovnováhu, zapotácel se a na okamžik přistál v ministrově náruči.

Gratulovat k narozeninám Neckářovi přišla také legenda českého jazzu Vlasta Průchová. Vystřídaly ji postupně obě zpěvákovy bývalé kolegyně, s nimiž koncem 60. let vystupoval v triu Golden Kids - Marta Kubišová a Helena Vondráčková. Neckář se k nim připojil a společně zazpívali hity Stín katedrál a Massachusetts. Ve finále se na scénu obě vrátily, aby společně s Neckářem zazpívaly píseň Časy se mění.

Během programu Neckář také převzal se svými spolupracovníky platinové desky za alba s hudbou z filmu Šíleně smutná princezna a za desku Planetárium.

Václav Neckář. Známý je především z působení v divadle Rokoko, v triu Golden Kids či z hraní se skupinou Bacily, s níž natočil výtečné album Planetárium, ale také z filmů Ostře sledované vlaky a Šíleně smutná princezna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám