Hlavní obsah

NDM ukáže v nové sezoně 22 premiér

Národní divadlo moravskoslezské (NDM) nabídne svým divákům v sezoně 2021/2022 celkem 22 premiér. Milovníci divadla se v Ostravě mohou těšit na sedm oper, devět činoher, tři baletní inscenace a tři muzikály.

Foto: pro NDM Martin Popelář

Sezonu NDM zahájí ve středu 19. srpna muzikálem West Side Story. V roli Marii diváci uvidí Martinu Vlčkovou, Tonyho hraje Marco Salvadori.

Článek

Svou 103. sezonu divadlo odstartuje ve středu 19. srpna jedním z nejúspěšnějších muzikálů všech dob: West Side Story. V repertoáru NDM zůstává i dalších 25 titulů z minulých sezon.

„Některé nové inscenace jsme totiž kvůli epidemii koronaviru mohli hrát jen párkrát, některé měly dokonce před lockdownem pouze premiéru,” zkonstatoval ředitel NDM Jiří Nekvasil.

V podivuhodném podzemí Národního divadla

Cestování

„Věříme, že tato sezona už bude skutečným restartem pro nás všechny a že konečně divákům odehrajeme všechny premiéry, které jsme naplánovali,“ dodal Nekvasil.

První premiéra bude 25. srpna

První premiéra sezony je podle mluvčí NDM Šárky Swiderové naplánována už na středu 25. srpna. Divákům se představí drama Cyrila Gelyho Diplomacie v provedení souboru činohry Divadla Antonína Dvořáka.

„Právě koncem srpna roku 1944 hrozilo z Hitlerova rozkazu totální zničení Paříže a 25. srpna se odehrál rozhovor švédského diplomata a německého velitele pařížské posádky, jehož výsledkem mohla být záchrana metropole na Seině,“ vysvětlila výběr termínu mluvčí NDM.

Činoherní nabídka zahrnuje díla klasická, adaptaci románu i původní novinky. Například v září uvidí diváci komedii Goldoni po ostravsku aneb Sluha dvou pánů.

Foto: pro NDM Radovan Šťastný

Goldoni po ostravsku, aneb Sluha dvou pánů má premiéru 18. září. V roli Trufa se představí Petr Panzenberger.

Něco pro lidi je zase původní komedie šéfa činohry Vojtěcha Štěpánka, která je reflexí podivné koronavirové doby a hrát se bude od října v Divadelním klubu v komplexu Divadla Jiřího Myrona.

Celkem šest oper připravuje operní soubor NDM pro scénu Divadla Antonína Dvořáka, jednu komorní pro Divadlo 12. Hrát se bude například Smetanova Hubička či Pucciniho Tosca.

Tři novinky chystá soubor opereta/muzikál. V prosinci bude mít světovou premiéru dílo Harpagon je lakomec? Diváci se mohou ve druhé půlce sezony těšit také na bláznivý muzikál Producenti.

Baletní soubor nabídne v listopadu poprvé unikátní Mahlerovy vzpomínky, které společně s tanečníky vytvořil přímo v Ostravě norský choreograf Jo Strømgren.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám