Hlavní obsah

Návrat na Řbitov zviřátek s bezrukým hercem

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

K jednomu z nejúspěšnějších titulů Stephena Kinga Řbitov zviřátek přibude další filmová verze, jež bude navazovat na předloňskou adaptaci s Jasonem Clarkem. Mezi ústředními představiteli bude v projektu režisérky Lindsey Beerové figurovat také John Lawson, který prodělal amputace obou rukou.

Foto: ČTK/ZUMA/Nancy Kaszerman

Spisovatel Stephen King

Článek

Děj připravovaného snímku se má odehrávat před událostmi z knižní předlohy, a to v období mládí souseda hlavních postav Juda Crandalla, kterého má podle předběžných informací ztvárnit Jackson White.

Do role hrdinova tajuplného známého, agresivního i křehkého Stannyho, jehož náročný život ostře koliduje s Judovým konzervativním smýšlením, tvůrci obsadili Johna Lawsona, jenž v důsledku dávného úrazu elektrickým proudem přišel o horní končetiny.

„Původně jsme si Stannyho nepředstavovali coby bezrukého člověka, nicméně na základě Lawsonova účinkování jsme přistoupili k pár zajímavým změnám v příběhu a v činech jeho protagonisty, které byly ku prospěchu,“ nechala se pro server Variety slyšet Beerová.

Podle webu Screen Rant se film stane jedním z prvních hororů, v němž se takto handicapovaný člověk objeví v titulní úloze. Sám Lawson tento krok označil za posun v hollywoodské politice.

„Ve svých počinech se snažím být co možná nejvíce inkluzivní, což zahrnuje i vytváření smysluplných rolí pro zdravotně postižené,“ dodala režisérka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám