Hlavní obsah

Nakladatelství Total E-Bound dopisuje do starých knih nové pasáže

Právo, klk

Catherine, hlavní ženská postava ze slavného románu 19. století Na Větrné hůrce, měla ráda svazování. Sherlock Holmes jednoho dne konečně odhodil britskou škrobenost a dal průchod vášnivým citům, které tak dlouho choval k Watsonovi. A ani Jana Eyrová nebyla zdaleka tak panenská, jak se tvářila.

Foto: Profimedia.cz

Nakladatelé chtějí do knih přidávat nové pasáže.

Článek

Nakladatelství Total E-Bound, jež se zaměřuje na literaturu s důrazem na erotiku, začalo na konci července vydávat klasické knihy v poněkud jiném, odvážnějším kabátu.

Claire Siemaszkiewiczová, zakladatelka nakladatelství, to komentovala pro deník The Independent: „Nepřepisujeme klasiky. Zachováváme původní text i autorský hlas. Knihy vylepšujeme přidáním scén, které některým čtenářům mohou scházet.“

Změnou prošla například i Pýcha a předsudek

Podle Siemaszkiewiczové si tyto počiny lidé buď zamilují, nebo je budou od počátku nenávidět. Nakladatelka je přesvědčena, že na trhu je pro tuto oblast nevyužité místo. Svou svéráznou inovací si tak prošly kromě zmíněných publikací třeba Pýcha a předsudek nebo Dvacet tisíc mil pod mořem.

Jestli si takto „vylepšené“ knihy skutečně najdou své oddané čtenáře, ukáže čas. Pokud patříte mezi ty zvědavé, podívejte se na webovou adresu www.total-ebound.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám