Hlavní obsah

Na Výstavišti večer zahraje Iggy Pop se Stooges

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek přiletěl do Prahy americký zpěvák Iggy Pop. V sobotu večer vystoupí na Výstavišti za doprovodu skupiny The Stooges. Koncert má trvat devadesát minut. Iggy Pop má zpívat především klasické hity z přelomu 60. a 70. let I Wanna Be Your Dog, No Fun, Fun House nebo TV Eye.

Článek

Iggy Pop vystupuje v Praze už potřetí, poprvé však se skupinou Stooges, jejíž tvorba ovlivnila v polovině sedmdesátých let vznikající punkovou scénu.

Před Popem vystoupí Visací zámek a Vypsaná fixa.

Pop vystoupí v na pódiu umístěném uprostřed hokejové haly Sparty, aby se k němu diváci dostali co nejblíže. Iggy Pop je známý svými pódiovými excesy, byl prvním, kdo skákal do diváků, lezl po reprobednách a také si mnohokrát pořezal hrud střepy.

Lístky by měly být ještě v sobotu k mání. Pořadatelé dali do prodeje ještě sto lístků k stání za 900 korun. O dvě stě korun dražší jsou vstupenky na tribuny.

Reklama

Související témata:

Související články

Vzpomínkové dvojalbum na tvorbu Iggyho Popa

Osmapadesátiletý Iggy Pop, vlastním jménem James Newell Osterberg, patří mezi borce, kteří už v šedesátých letech dokázali, že v rockové hudbě je možné...

Iggy Pop do Piešťan přilákal tisíce diváků

Několik tisíc diváků přilákal do Piešťan ve čtvrtek už první den sedmého ročníku multižánrového festivalu Hodokvas 2006. Řada jich přijela i z Čech a Moravy....

Mike Watt: Bez Iggyho Popa by nebyl punk

Vrcholem sedmého ročníku hudebního festivalu Hodokvas 2006, který se konal o víkendu v Piešťanech a na nějž přišlo na 20 000 diváků, bylo čtvrteční vystoupení...

Výběr článků

Načítám