Hlavní obsah

Na plovoucím pódiu na Vltavě zazní Mehldau, gospel Lizz Wrightové i Jiří Suchý

Struny podzimu si k 25. výročí připravily open air festival Prague Sounds, který se odehraje od 2. do 8. září na plovoucí scéně na Vltavě.

Foto: lizzwright-net

Lizz Wrightová

Článek

Vypravit se v září k Vltavě se rozhodně vyplatí – na vodě u Slovanského ostrova zahraje slavný jazzový pianista Brad Mehldau s tenoristou Ianem Bostridgem nebo vynikající zpěvačka z americké Georgie Lizz Wrightová, která se pohybuje v jazzu i soulu, ale tentokrát přiveze gospelový program. Přijede také česká legenda Jiří Suchý a multiinstrumentalista Jiří Slavík s folklorním souborem Ondráš a hráčem na lidové nástroje Marianem Friedlem.

„Projekt Prague Sounds vznikl loni jako reakce na pandemii koronaviru. Letos se stává open air festivalem k oslavě 25. výročí Strun podzimu, svátkem živé hudby v podání umělců, kteří se nesmazatelně zapsali do historie festivalu,“ uvedl zakladatel festivalu Marek Vrabec.

Foto: Dušan Dostál

Jiří Suchý

Dále v Rudolfinu zahraje 4. září v sólovém bachovském programu světoznámý cellista Yo-Yo Ma.

„Doprovodný program Offstrings nabídne ve spolupráci s Centrem moderního umění Dox hudební experiment na pomezí výtvarného umění, koncertu a dramatu v podání francouzského multimediálního tvůrce Francka Vigrouxe, který vystoupí 8. a 9. září v Dox+. Jubilejní 25. Struny podzimu proběhnou v obvyklém termínu od října do listopadu. Program festivalu pořadatelé oznámí 23. června,“ doplnil za pořadatele Radek Babička.

Vstupenky a další podrobnosti najdete na strunypodzimu.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám