Hlavní obsah

Na Oscarech se už nebudou zpívat nejlepší filmové písně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové písně nominované na Oscara se už na slavnostním večeru v Los Angeles zpívat nebudou, rozhodli pořadatelé. Podle jejich názoru postačí krátká přehlídka v rámci klipů z filmů.

Článek

Letos byly nominovány třeba dvě písně Randyho Newmana z animovaného filmu Princezna a žabák, Take It All z muzikálu Nine a nebo Weary Kind, kterou zpíval Jeff Bridges ve filmu Crazy Heart, a Loin de Paname z filmu Paříž 36. Autoři nominovaných písní ani nebyli do sálu pozváni.

Minulý rok se pořadatelé Oscarů rozhodli, že písně zkrátí v jedno pásmo, tzv. medley, což některé umělce urazilo. Např. Peter Gabriel odpověděl, že za takových podmínek odmítá vystupovat. Letošní řešení hudebníky úplně vyšachovalo.

Zlí jazykové už dlouho upozorňují, že úroveň filmových songů je nevalná. Oscary za nejlepší píseň či filmovou hudbu nemají v hudební branži váhu, a proto v Hollywoodu uvažují o tom, že pokud bude nabídka slabá, možná ani žádného Oscara neudělí.

Loni ovládl hudební Oscary film Milionář z chatrče. Cenu za filmovou hudbu dostal Jai Ho Rahman a cenu za původní filmovou píseň Jai Ho Rahman a Gulzar.

Reklama

Výběr článků

Načítám