Hlavní obsah

Na koncerty v autech zvou Vypsaná fixa, Baumaxa i Sto zvířat

Zatímco většina velkých festivalů letos ohlásila pauzu, drive-in festival Art Parking se vrací. Proběhne od 23. do 30. dubna v Pražské tržnici, v květnu by měl pokračovat na dalších místech Prahy, snad bez aut.

Foto: Jan Hromádko

Autofestival doufá, že podobná opatření už příště nebudou potřeba.

Článek

„Po loňském úspěchu Art Parkingu jsme všichni doufali, že tento projekt se už nebude nikdy opakovat. Situace živé kultury však zůstává přes veškerou pomoc tristní. Proto jsme se rozhodli uspořádat druhý ročník festivalu. Tentokrát, jak doufáme, opravdu poslední,“ říká producent projektu Jakub Vedral.

V prostorách Pražské tržnice se vystřídají kapely Vypsaná fixa, Xavier Baumaxa, Sto zvířat či Znouzectnost. „Naším cílem není vytvářet specifickou autokulturu, naším cílem je ukázat, že živá kultura je stále živá. Cítíme niternou potřebu zprostředkovat setkání mezi tvůrcem a jeho divákem, potřebujeme do společnosti vnést naději a vrátit víru v krásu, radost a kvalitní mezilidské vztahy,“ dodal Vedral.

Moderátory festivalu budou Anatol Svahilec a Justin Svoboda, kteří kromě svého moderátorského umu doplní koncerty i slam poetry a storytellingem.

Občerstvení bez opuštění aut

V loňském roce Art Parking, který kromě hudby nabízel i filmová promítání a divadelní představení, navštívilo přes 11 000 diváků. „Loni jsme si ověřili, že sledovat kulturu z auta je unikátní zážitek. V případě hudebních koncertů částečně exotický, rozhodně ale plnohodnotný – vždyť hudbu v autě posloucháme pravidelně,“ zve spoluautor projektu Karel Kratochvíl.

Vstupenky i občerstvení přímo na akci se dají koupit bez opuštění auta. Stačí poslat SMS na číslo, které dostanete u vjezdu do areálu. Vstupenky jsou na GoOut, více informací najdete na www.artparking.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám