Hlavní obsah

Na hudební Festival Banát pojede speciální vlak

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři sedmého ročníku hudebního Festivalu Banát, který se odehraje od 14. do 19. srpna v rumunské horské vesnici Eibentál, vypraví na místo konání speciální vlakovou soupravu. Odveze a přiveze bezmála třináct set umělců a fanoušků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vlak, který vyrazí příští týden do Banátu.

Článek

„Vlak už loni nahradil autobusovou dopravu a jelikož se osvědčil, rozhodli se pořadatelé festivalu v jeho využití pokračovat,“ řekla Romana Šauerová, jednatelka společnosti Kladenská dopravní a strojní, která dopravu zajišťuje.

Souprava bude dlouhá půl kilometru. Dvě lokomotivy potáhnou osmnáct vozů, z nichž část bude lůžková. Na palubě budou všichni účinkující, kteří na festivalu vystoupí, i jejich fanoušci, jež pocestují s nimi.

V Rumunsku se představí více než třicet českých kapel a zpěváků. Vystoupí například Emma Smetana, Vladimír Merta, Peter Pan Complex, Zuby nehty, Nylon Jail a další.

Po příjezdu na festival budou návštěvníci nocovat v kempech nebo budou moci využít pohostinnosti krajanů žijících v Eibentálu, u kterých se mohou i stravovat. Festival Banát funguje na principu solidarity a je součástí pomoci regionu a tamním obyvatelům.

Šetrný cestovní ruch je jednou z mála možností, jak ve vesnici, v níž žije velká komunita Čechů, vytvářet pracovní příležitosti a tím přispět k její záchraně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám