Hlavní obsah

Na fotografickém veletrhu se naučíte fotit s Bambi Cantrellovou famózní portréty i svatby

Novinky, Lucie Poštolková

Fotografický veletrh Digiforum naučí v pondělí 8. listopadu návštěvníky spousty zajímavých triků. Přednášky a workshopy s Robertem Vanem a Bambi Cantrellovou odhalí tajemství jak fotit akty, ale také jak na famózní portrét, svatební fotografie či jak si poradit při portrétu s nedostatkem světla.

Článek

Mezi nejočekávanější osobnosti fotografického veletrhu patří Bambi Cantrellová a Robert Vano. Americká fotografka Bambi Cantrellová je jednou z nejvíce oceňovaných světových svatebních a portrétních fotografek.

Byla vyznamenána cenou "Golden Eye" ruské federace profesionálních fotografů v roce 2008. Toto ocenění získalo pouze 10 světových fotografů v celé historii. V roce 2006 byla vybrána jako ikona fotografie společností Microsoft v rámci celosvětového programu fotografických workshopů. V letech 2001 a 2003 získala Bambi nejvyšší ocenění za celoživotní přínos od mezinárodní asociace svatebních fotografů WPPIO.

Portrétní a svatební fotografie

Bambi Cantrellová bude na pondělním Digiforu prezentovat čtyři přednášky, v jejichž průběhu představí svoji tvorbu a nabídne posluchačům řadu praktických rad a tipů pro portrétní a svatební fotografii. V samostatné přednášce se bude věnovat i fotografování za velmi špatných světelných podmínek (low-light photography) bez použití blesku, což je jedna z jejích oblíbených tvůrčích technik.

Všechny přednášky budou simultánně překládány do českého jazyka a posluchači si budou moci vybrat, zda dají přednost originálu v angličtině či českému překladu ze sluchátek.

Druhou možností, jak se s Bambi Cantrellovou setkat, bude dvoudenní workshop svatební fotografie, který proběhne 10. a 11. 11. 2010 v pražském Institutu digitální fotografie.

Workshop bude proto převážně zaměřen na společné fotografování svatebních párů, hledání správných scén, výrazů a atmosféry. Zároveň Cantrellová odhalí tajemství správné komunikace s klienty při přípravě fotografování svatby, podělí se o své dlouholeté zkušenosti v oboru, a v neposlední řadě prozradí řadu praktických triků nejen pro svatební, ale i pro portrétní fotografii.

Akty s Robertem Vanem

Robert Vano povede workshop focení aktů, kde budou pro účastníky zajištěny ateliéry a modely. S Ondřejem Neffem si návštěvníci vyzkouší fotografování za špatných světelných podmínek. S Danem Petřinou se podíváte zachycení emocí ve fotografii. Součástí veletrhu je výstava, na které si můžete popovídat s autory fotek od Bambi Cantrellové, Roberta Vana až po Jana Saudka.

Přednášky jsou zaměřeny také na úpravu fotek v programech Adobe Photoshop CS5, Lightroom 3, Camera Raw i Zoner 13. Seznam přednášejících hostů a podrobný program najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám