Hlavní obsah

Jan Saudek poradí návštěvníkům fotografického veletrhu

Novinky, Lucie Poštolková

V Praze se uskuteční 8. listopadu 16. ročník veletrhu zaměřeného na digitální fotografie Digiforum, jehož součástí jsou i výstavy předních českých i zahraničních fotografů, se kterými budou moci návštěvníci diskutovat. Připraveny jsou také zajímavé přednášky a workshopy.

Foto: MIchaela Říhová, Právo

Na Digiforu představí své fotografie i Jan Saudek, se kterým si budou moct návštěvníci také popovídat.

Článek

Digiforum se koná v Clarion Congress Hotelu Praha. V pěti sálech budou od 9 hodin až do 18 hodin probíhat zajímavé přednášky, na kterých se návštěvníci dozví například jak zachytit emoce ve fotografii, jak vytvořit famózní portrét, jak retušovat či fotit při nedostatku světla. Přednášet budou známí fotografové od Bambi Cantrell, Petr Šebesta, Jan Března, Petr Šálek, Robert Vano a další.

Povídání se známými fotografy

V sekci Café Foto si návštěvníci mohou prohlédnout fotografie s šálkem kávy a povídat si s autory fotografií. Letošní ročník budou vystavovat a také diskutovat s publikem Bambi Cantrell, Antonín Bína, Katarina Brunclíková, Vladimír Brunton, Jan Březina, Petra Doležalová, Jan William Drnek, Karel Pobříslo, Markéta Podhajská, Jan Saudek a další.

K vidění bude například část Platinové kolekce Roberta Vana, Pictorialy Karla Vepříka, roztodivné "psí kusy" Antonína Malého, experimentální fotografie Petra Šálka, čb architektura Bilbaa od Markéty Podkajské, podvodní svět Petra Kliera, časosběrný dokument Daniela Vojtěcha, foto/grafické listy Karla Pobřísla, téměř divadelní akty Jiřího Růžka, cenami ověnčená městská série Katariny Brunclíkové, glamour kolekce z atelieru Petra Šebesty a mnoho dalšího. Café Foto je otevřeno od 8:30 do 18:00.

Výstava fototechniky

Součástí veletrhu bude také výstava fototechniky od digitálních fotoaparátů, video techniky, fotomobilů, objektivů pro DSLR, fototiskáren, fotografického softwaru, zpracování fotografií, fotobanky, fotografického příslušenství až po studiovou techniku.

Dopředu je nutné se registrovat na internetových stránkách Digifora. Podrobné informace a registrační formulář najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám