Hlavní obsah

Na Febiofest přijede Alan Rickman z Harryho Pottera a Smrtonosné pasti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský herec Alan Rickman převezme sošku Kristiána za přínos světové kinematografii na letošním Febiofestu. Stejnou poctu obdrží herečka Kim Novaková a režisér Jean-Jacques Annaud.

Foto: Febiofest

Alan Rickman ve filmu Králova zahradnice

Článek

Alan Rickman zahájí Febiofest 19. března svou novinkou z doby krále Ludvíka XIV. Králova zahradnice, kde hraje a kterou zároveň i režíroval. Druhým zahajovacím filmem Febiofestu bude Annaudův nový snímek Talisman vlků.

Rickman je nejmladší generaci znám jako profesor Snape z Harryho Pottera, ale většina ostatních diváků jej bude znát spíše z ikonické Smrtonosné pasti z osmdesátých let. Zahrál si hlavního záporňáka, německého teroristu Hanse Grubera, jehož zločinné plány překazí Bruce Willis. K jeho slavným filmům patří také Robin Hood: Král zbojníků, Láska nebeská nebo Rozum a cit.

Foto: 20th Century Fox

Alan Rickman ve Smrtonosné pasti

„Hned druhý festivalový den přijede mezinárodně uznávaný izraelský režisér Eran Riklis, jehož první filmy byly v 90. letech uvedeny v programu Berlinale i festivalu v Benátkách. V rámci jeho Pocty uvede Febiofest čtyři snímky. Mezi nimi film Syrská nevěsta, oceněný diváckou cenou v Locarnu, ve kterém nahlíží na byrokratické obtíže svatebčanů v oblasti izraelsko-syrské hranice na Golanských výšinách,” uvedla za pořadatele Martina Reková.

Febiofest ve spolupráci s Polským institutem v Praze představí u příležitosti sedmdesátého výročí konce druhé světové války sekci Polsko 44. V této sekci se střetnou klasická díla polské filmové školy se svými nejnovějšími protějšky. Více na www.febiofest.cz.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám